Umrla kozmo devojka Helen Gurli Braun

Izvor: B92, 13.Avg.2012, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla "kozmo devojka" Helen Gurli Braun

Helen Gurli Braun (Helen Gurley Brown) urednica Kosmopolitena, koja je od ovog magazina napravila "ženski vodič za seks i glamur", umrla je danas u Njujorku u devedesetoj godini.

Braunova je rođena u Arkanzasu a odrasla u Los Anđelesu. Radila je kao sekretarica u LA-u a potom se probila do mesta kopirajtera.

Udala se za Dejvida Brauna pre nego što je izdala svoh bestseler "Sex and the Single Girl" vodič >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za slobodne i moderne žene.

"Nije potrebno naglašavatu važnost njenog uspeha sa Kosmopolitenom, vrednost njenog prijateljstva u kome su mnogi od nas uživali. Helen je bila jedna od najpoznatijih novinskih urednika i pisaca i pravi pionir žena u novinarstvu i dalje" deo je saopštenja koje je izdala Herst korporacija, jedna od najvećih medijskih korporacija na svetu.

Helen Gurli Braun smatra se jednom od smelih žena koje su pozvale žene da se pridrže seksualnoj revoluciji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umrla Helen Gurley Brown, urednica Cosmopolitana

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Avg.2012, 11:07

ADVERTISER-SERBIA.COM /  NJUJORK - Legendarna urednica Cosmopolitana, koja je od tog časopisa napravila prepoznatljiv vodič za moderne i slobodne žena, umrla je juče u Njujorku u 90. godini života>>> (Ključne reči: časops kosmopoliten; časopisi; ženski lifestyle magazini; magazin; štampani...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Umrla urednica američkog "Kosmopolitena"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2012

NJUJORK -..Dugogodišnja urednica magazina "Kosmopoliten" Helen Gurli Braun koja je pozivala milione žena da se pridruže seksualnoj revoluciji umrla je u 90. godini. u ponedeljak u bolnici u Njujorku, prenosi AP...Ona je rođena u Arkanzasu a odrasla u Los Anđelesu. Radila je kao sekretarica, a kasnije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dobre devojke idu u raj, loše idu svuda: Preminula “cosmo devojka” Helen Gurli Braun

Izvor: Svet, 14.Avg.2012

Helen Gurli Braun (Helen Gurley Brown) urednica Kosmopolitena, koja je od ovog magazina napravila “ženski vodič za seks i glamur”, umrla je danas u Njujorku u devedesetoj godini. Bila je urednica Kosmopolitena pune 32 godine (1965-1997). Braunova je rođena u Arkanzasu a odrasla u Los Anđelesu....

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.