Italija blokirala automatsko produženje sankcija Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija blokirala automatsko produženje sankcija Rusiji

Pitanje daljih sankcija protiv Rusije biće razmatrano ili na sastanku ministara inostranih poslova EU u ponedeljak 14. decembra ili u toku samita Unije 17-18. decembra, a Italija je tražila od EU da se o pitanju produženja antiruskih sankcija razgovara na zasedanju ministara inostranih poslova svih 28 zemalja Unije.

Na taj način je blokirano automatsko produženje roka trajanja sankcija, koji ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 31. decembra, prenosi Sputnjik.

Formalna odluka o produžetku „kaznenih mera" za Rusiju trebalo je da bude doneta na sastanku predstavnika članica Unije do kraja ove nedelje.

Postupak Italije politički analitičari u Rusiji ocenjuju kao gest prijateljstva, ali i izraz nezadovoljstva delovanjem EU.

Ipak, ovaj čin ne označava automatski ukidanje sankcija, ali postoji makar mala verovatnoća da Evropa dođe do zaključka da ove mere ne doprinose rešavanju problema, niti pogađaju ciljeve zbog kojih su donete, navodi Sputnjik.

133
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU odlaže odluku o produženju sankcija Rusiji?

Izvor: RTS, 09.Dec.2015

Evropska unija bi mogla da odloži odluku o produženju sankcija Rusiji, budući da se Italija zalaže da o tome bude odlučeno na samitu iduće nedelje, javlja AFP, pozivajući se na diplomatske izvore. . Očekivalo se da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.