Bajatović: Pitanje promene premijera nije formalno otvoreno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2013, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Pitanje promene premijera nije formalno otvoreno

NOVI SAD -

Potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović izjavio je danas da ne vidi probleme koji bi doveli do zamene na čelu Vlade Srbije i dodao da pitanje promene na premijerskoj funkciji formalno nije otvoreno ni na jednom međupartijskom dijalogu socijalista i naprednjaka.

"Sve je stvar političkog dogovora, pre svega (Ivice) Dačića i (Aleksandra) Vučića, ali u ovom trenutku ja ne vidim probleme u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << funkcionisanju Vlade koji bi doveli do takve rokade”, rekao je Bajatović u intervjuu novosadskom "Dnevniku".

Navodeći da nije dobro to da jedna stranka, ma koliko da je velika, ima sve noseće funkcije u državi, Bajatović je kazao da je SNS, kao većinski koalicioni partner, “možda i aktivniji, izlaze sa više marketinga u javnu sferu političkog života” nego što to čini SPS.

"Uz to, uvek je veći partner savijao šiju manjem. Ali mi imamo strateško partnerstvo i cilj da Srbiju učinimo boljom”, naglasio je potpredsednik SPS-a i dodao da je među strateškim partnerima moguće razgovarati o svemu, “ali nije moguće povlačiti ad-hok poteze na štetu drugog partnera”.

Odgovarajući na pitanje da li je Srbija bliža rekonstrukciji Vlade ili novim izborima, Bajatović je rekao da naša zemlja ne može sebi da dozvoli tavorenje bezmalo još godinu dana, koliko bi trajala predizborna kampanja, sastavljanje nove vlade, a potom i da počne da funkcioniše.

"A kada je reč o rekonstrukciji Vlade, nisam pristalica takvog poteza samo da bi neko bio ministar a neko drugi ne”, rekao je Bajatović, naglasivši da u osnovi svega mora biti plan i program Vlade, “da li ona i u kom kadrovskom sastavu može da odgovori izazovima s kojima se Srbija suočava”.

Povodom zahteva Lige socijaldemokrata Vojvodine za produženje važenja zakona o lustraciji, Bajatović smatra da njegovo dejstvo nije važno samo produžiti nego i proširiti.

"Lustracijom moraju da budu obuhvaćeni i svi oni koji su krali u privatizacijama, u okviru svojih stranaka ili lopovskih udruženja, ili su pomagali raznim lobističkim grupama da se obogate na štetu ovog naroda i za to bili itekako dobro plaćeni. Svi ti, takođe, moraju biti lustrirani", naglasio je Bajatović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pitanje smene Dačića nije otvoreno

Izvor: B92, 24.Mar.2013

Novi Sad -- Potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović kaže da ne vidi probleme koji bi doveli do zamene na čelu Vlade i dodao da pitanje promene premijera formalno nije otvoreno..."Sve je stvar političkog dogovora, pre svega (Ivice) Dačića i (Aleksandra) Vučića, ali u ovom trenutku ja ne vidim probleme...

Nastavak na B92...

Vučić: Nema promene premijera

Izvor: Večernje novosti, 24.Mar.2013

BIĆE rekonstrukcije Vlade, ali ne i promene na mestu premijera.To je siže poruka dve ključne figure vladajuće koalicije - Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, koji su time odbacili spekulacije da će vođa naprednjaka tokom najavljenog kadrovskog „provetravanja“ u Nemanjinoj 11 naslediti lidera...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.