Vučić: Nema promene premijera

M. B.

24. 03. 2013. u 16:38

Aleksandar Vučić odbacio medijske spekulacije: Moj cilj nije fotelja - poručio lider SNS. Biće rekonstrukcije Vlade, najverovatnije posle 2. aprila

BIĆE rekonstrukcije Vlade, ali ne i promene na mestu premijera.

To je siže poruka dve ključne figure vladajuće koalicije - Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, koji su time odbacili spekulacije da će vođa naprednjaka tokom najavljenog kadrovskog „provetravanja“ u Nemanjinoj 11 naslediti lidera socijalista u premijerskoj fotelji.

- Neće biti promene premijera, jer bi to bila loša poruka u ovom trenutku kada razgovaramo o napretku Srbije, njenoj modernizaciji i budućnosti Kosova i Metohije. Ali, verovatno će biti rekonstrukcije - poručio je Vučić.

On, doduše, tvrdi da zamena premijera ne bi bila komplikovana, ali se to neće dogoditi „zato što su naprednjaci časni i pošteni ljudi“.


SMENE USKORO SEDNICA Glavnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj će se analizirati rad ministara, najverovatnije će biti održana posle 2. aprila. Očekuje se da će najmanje jedan član Vlade iz redova naprednjaka biti smenjen i to će praktično biti uvod u rekonstrukciju kabineta, koja neće mimoići ni kadrove SPS i URS.

- Moj cilj je modernizacija Srbije i napredak, a ne u koju ću fotelju da sednem. Ako budemo nezadovoljni radom premijera, tražićemo izbore, pa neka narod da svoje poverenje kome hoće. Onima koji su prethodnih dana govorili o „putinizaciji“ u Srbiji, želim da kažem da su to isti oni kojima do juče nije smetalo da imaju iz iste stranke i gradonačelnika Beograda i predsednika vojvođanske vlade i predsednika republičke vlade i predsednika Srbije - podsetio je Vučić.

Premijer Dačić je kazao da još nije bilo zvaničnih razgovora o rekonstrukciji Vlade.

- Ukoliko bi došlo do rotacije premijera, to bi značilo izbor nove vlade. Na tu temu nisam pričao sa Vučićem. Obojica smo se bavili najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima, a za to vreme je izašlo deset tekstova o rekonstrukciji Vlade, koji su dolazili iz drugih, ali i naših stranaka. Svako je hvalio svog predsednika, ali za to nema potrebe.

Predsednik Vlade precizirao je da se on i Vučić nisu razišli ni na jednoj temi i da se u ovom trenutku ne postavlja pitanje legitimiteta Vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

Radovan

24.03.2013. 16:46

Lepo je to sto je Vucic zadovoljan njegovim radom, ali bilo bi jos lepse da i gradjani vide neke rezultate tog rada, pogotovo oni na severu Kosova.

bio naivan, više nisam

24.03.2013. 17:58

Ti koji će biti obradovani datumom po cenu Kosova će glasati kao i uvek do sada, za DS i LDP. Ja nisam glasao za SNS zato da bi se nastavila Tadićeva politika i osećam se prevarenim.

Ekatarina

24.03.2013. 18:47

Ova izjava mi samo govori koliko je ovaj Vučić velik Čovek.Politika je prljav sport ali eto izađe i po koji pošten čovek,pred ovako važnim pitanjima nije mu preča fotelja premijera od statusa ove zemlje,drugi bi trebali da se ugledaju na gosp.Vučića,ako mi dozvoljavate da ovako nešto izjavim,hvala.

Najlon

24.03.2013. 19:17

Aleksandar Vucic je pokazo da mu nije stalo do udobne fotelje, ovim je razbio sve iluzije pojedinaca koji danima pupmaju ovu vest. Takodjwe je stavio do znaja i koalicionim partnerima da u rekonstrukciju Vlade moraju da udju maksimalno ozbiljni.

MIDEL

24.03.2013. 19:17

Vucicu,odradi ti deo svog posla i to po ustavu.Ambiciozan si ali te je malo i euforija zahvatila.Ti Vucicu moras da obavestis narod sta se sve desava oko Kosova ,nas narod mora sve da zna i to na vreme,pazi sta radis...!

Čedomir Cvetković

24.03.2013. 19:46

Podsetiću na reči Dačića prilikom formiranja vlade. Tada je rekao: zašto bi bio potpredsednik vlade u koalicii sa DS, kad mogu da budem predsednik vlade u koaliciji sa SNS. Čovek jasno rekao da mu je prvenstveno stalo do premijerske fotelje. Utoliko je izjava Aleksandra Vučića da (u ovom trenutku) ne želi da bude premijer časniji stav.

jovandeka

24.03.2013. 19:53

Ne iteresuje Srbiju te dvorske igre oko premijerskog položaja.Narod interesuje,kada će osetiti neki boljitak.Za koji dan dolazi poskupljenje struje i ako se ministraka zaklinjala da do toga ne može doći,jer će ona boljom reozganizacijom anulirati sve dubioze.Narod nema od čega da plati to poskupljenje.Sa tim poskupljenjem dolazi i povećanje cena hrane.Kako to izdržati,kad su kućni budžeti davno dostigla dno.O životu naroda se treba brinuti i pomoći mu.

Zoran1

24.03.2013. 22:55

Vucic prica kao neko ko ne shvata da bi i on mogao biti smenjen ako se narod digne s dicice se.

MIDEL

25.03.2013. 02:43

U potpunosti podrzavam borbu protiv korupcije i org.kriminala.,volio bih da vidim i istragu nad bivsim i sadasnjim politicarima koji su potpisivali stetne ugovore i dokumente od znacaja za drzavu Srbiju. Da im se sudi po ustavu i zakonu....i da se iskljuci mogucnost imuniteta.

Dusanka

25.03.2013. 13:15

"Moj cilj je modernizacija Srbije i napredak a ne u koju ću fotelju da sednem." To je narod i prepoznao,kao i da svaku funkciju obavljate odgovorno,zato vas i vidimo u ulozi premijera