Putin se prošetao po crvenim linijama NATO-a

Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2016, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putin se prošetao po crvenim linijama NATO-a"

Iako nema ekonomske i vojne resurse kao američki lideri, ruski predsednik Vladimir Putin je postao čovek koji donosi odluke na Bliskom istoku.

To navodi Fajnenšl tajms, uz napomenu da je akcijom u Siriji Putin vratio Rusiju u vrh zemalja koje utiču na geopolitičku situaciju u svetu.

Prema rečina Judžina Ramera, direktora Karnegijevog programa za Rusiju i Evroaziju, tvrdnja da je Rusija potisnuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa svetske scene se pokazala kao netačna.

- Situacija u Siriji pokazuje da Rusija, koja je otpisana devedesetih godina kao jaka regionalna sila, ima vojsku koja je veoma spsobna i, ukoliko dobije priliku, moći će da bude iskorišćena - naveo je Ramer i time opovrgao navode sa Zapada da je Rusija ugašena sila bez prave strategije.

Nekadašnji američki obaveštajac je istakao da Rusija sa ekonomijom koja se urušava i budžetom za odbranu koji je samo deo budžeta SAD uspeva da učini mnogo dobrih stvari.

- Putinova akcija u Siriji pokazuje veštinu, odlučnost i sigurnost. Putin je prošetao po crvenim linijama NATO-a, ali ih nije prešao. Rusija je ponovo prisutna na Bliskom istoku, ne može sama da reši sve probleme, ali problemi ne mogu da budu rešeni bez nje - dodao je Ramer.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.