Izvor: RuskaRec.ru, 20.Avg.2017, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin podržao predlog o snimanju filma o matematičaru Perelmanu

Predsednik RF Vladimir Putin podržao je predlog o snimanju igranog filma o vodećem matematičkom geniju današnjice ruskom naučniku Grigoriju Perelmanu. On je pritom naglasio da je tim povodom od izuzetnog značaja obezbediti podršku samog naučnika.
Tokom susreta šefa ruske države sa učesnicima Sveruskog obrazovnog foruma Tavrida režiser Andrej Grigorev iz Jekaterinburga govorio je o snimanju umetničkog filma >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << o Perelmanu, ističući da se sa glavnim junakom budućeg filma tim povodom već sastajao.
Ruski matematičari otključali tajne Vojničevog manuskripta
„Imali ste veliku sreću (da se sretne sa Perelmanom), mogu da kažem.  Koliko sam razumeo on vodi toliko asketski način života", primetio je predsednik. 
„Najvažnije je da on podrži. Vi ste potpuno u pravu, ja Vas apsolutno podržavam, međutim, ipak treba od njega dobiti dozvolu", zaključio je Putin.
Na molbu da poseti premijeru filma 2019. godine predsednik je izjavio da će se potruditi da to učini. 
Pošto je od režisera dobio štampani materijal o projektu filma, Putin se zainteresovao zašto se Perelman tamo naziva najuspešnijim matematičarem. On je najtalentovaniji, verovatno genijalan...Uspešan, šta to znači? Da li je on nešto našao? Pa nije on išao u berbu pečuraka, iskritikovao je sa smeškom autore predsednik, prenosi agencija Tass.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Putin rekao da je pristojnost najvažnija u upravljanju njegovim „orkestrom“

Izvor: RuskaRec.ru, 20.Avg.2017

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da glavnim osobinama rukovodioca zemlje smatra pristojnost i ljubav prema svom poslu. . On je ovo rekao na današnjem susretu sa učesnicima omladinskog foruma Tavrida. . Jedan od učesnika dijaloga 22-godišnji kompozitor primetio je da je Putin umetnički...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.