Putin: Spreman sam da razgovaram sa Trampom na marginama Arktičkog samita

Izvor: Vesti-online.com, 30.Mar.2017, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Spreman sam da razgovaram sa Trampom na marginama Arktičkog samita

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je spreman da se sastane sa svojim američkim kolegom Donaldom Trampom na marginama Arktičkog samita, koji bi mogao da bude održan u Finskoj.

O mogućnosti susreta ruskog i američkog lidera govorio je predsednik Finske Sauli Ninisto, rekavši da bi mu bilo drago kada bi ugostio Putina i Trampa nakon što Finska preuzme Arktički savet.

- Bilo bi nam >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << drago da organizujemo taj samit i da ugostimo ruskog i američkog predsednika - rekao je on na forumu "Arktik - teritorija dijaloga" - koji se održava u Arhangeljsku.

Finski predsednik je takođe pozvao regionalne zemlje da povećaju napore kako bi se ojačala transgranična saradnja zarad kvalitetnijeg očuvanja Arktika.

- Arktik mora da ostane zona saradnje i bilo kakve tenzije u tom delu planete ne smeju da eskaliraju - zaključio je on.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.