Putin: Moguće da je riječ o naručenom ubistvu

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2015, 01:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Moguće da je riječ o naručenom ubistvu

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je večeras ubistvo opozicionog političara Borisa Nemcova, ocijenivši da je moguće da je u pitanju naručeno ubistvo.

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je ruskim agencijama da je moguće da ubistvo Nemcova, koje se dogodilo u petak uveče, predstavlja i "provokaciju", s obzirom na planove opozicije da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u nedjelju u Moskvi održi veliki protest, prenosi Rojters.

Peskov je dodao da je Putin bio brzo obaviješten i da je izrazio saučešće povodom ubistva opozicionog političara.

Putin je, kako je rekao Peskov, naredio bezbjednosnim agencijama da sprovedu istragu o ubistvu Nemcova.

Portparol ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova rekla je agenciji Rojters da je Nemcov preminuo u 23.40 od posljedica hitaca iz vatrenog oružja ispaljenih u leđa.

Russia Today je javila da je Nemcov u trenutku ubistva bio u pratnji ženske osobe, koju trenutno ispituje policija.

Kako je ranije javio Rojters, Nemcov, poznati kritičar Vladimira Putina, trebalo je da u nedjelju u Moskvi učestvuje na prvom većem okupljanju opozicije u posljednjim mjesecima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

PUTIN O UBISTVU UTICAJNOG OPOZICIONARA: To je provokacija i naručen zločin!

Izvor: Press, 28.Feb.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin osudio je večeras ubistvo opozicionog političara Borisa Nemcova, ocenivši da je moguće da je u pitanju naručeno ubistvo. . Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je ruskim agencijama da je...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.