Vučić sa Nuland: Srbija želi bolje odnose s Hrvatskom

Izvor: N1 televizija, 23.Sep.2016, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Nuland: Srbija želi bolje odnose s Hrvatskom

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa pomoćnicom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland, sa kojom je razgovarao o svim značajnim političkim pitanjima za Zapadni Balkan.

Vučić i Nuland razgovarali su o napretku dijaloga sa Prištinom, situaciji u Bosni i Hercegovini i upoznao je sa željom Srbije da ubuduće unapređuje svoje odnose sa Republikom Hrvatskom.

Zamenica američkog državnogsekretara rekla je da ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Srbija nastavi sa ovako uspešnim reformama, imaće sve više američkih investitora zainteresovanih za ulaganje.

Vučić se zahvalio Viktoriji Nuland na ozbiljnom i odgovornom angažmanu na Balkanu.

Vučić je razgovarao i sa zamenikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država  (SAD) Entonijem Blinkenom o odnosima Srbije i SAD, situaciji u regionu, evropskom putu Srbije i dijalogu sa

Prištinom i istakao da će Srbija učiniti sve kako bi održala stabilnost Zapadnog Balkana.

Vučić je obavestio Blinkena o ekonomskim reformama, koje je sprovela Vlada Srbije i naglasio da je Srbija mnogo uložila u svoj napredak, saopštila je Vlada Srbije.

Uz zahvalnost Blinkenu na posvećenosti i pomoći koju pruža Srbiji, Vučić je zahvalio i na izvanrednoj poseti potpredsednika Džozefa Bajdena Beogradu i njegovoj ličnoj podršci Srbiji, stoji u saopštenju.

Blinken je rekao da je za SAD veoma važan odnos sa Srbijom, kao ključnom zemljom regiona.

On je pozdravio sve reforme koje je srpska Vlada sprovela i naglasio da je važno da Srbija nastavi svoj evropski put, jer će to ubrzati napredak celog regiona.

Blinken je Vučiću preneo pozdrave potpredsednika SAD Džozefa Bajdena i njegovu poruku da je izuzetno zadovoljan svojom posetom Srbiji u avgustu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Nuland o situaciji na Balkanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Njujorku sa pomoćnicom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Viktorijom Nuland o napretku dijaloga sa Prištinom, situaciji u Bosni i Hercegovini...Kako se navodi u saopštenju, Vučić i Nuland razgovarali su o svim značajnim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić i Nuland o situaciji na Balkanu

Izvor: Večernje novosti, 23.Sep.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Njujorku sa pomoćnicom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Viktorijom Nuland o napretku dijaloga sa Prištinom, situaciji u Bosni i Hercegovini Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.