Izvor: Studio B, 26.Jul.2013, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspeh srednjoškolaca iz Srbije na hemijskoj olimpijadi

Na 45. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi u Moskvi četvoročlani tim srednjoškolaca iz Srbije osvojio je tri medalje, dve srebrne i jednu bronzanu.

Srebrne medalje osvojili su učenica 13. beogradske gimnazije Isidora Banjac i srednjoškolac iz Krupnja Marko Nešić, a bronzu David Koprivica, iz Valjevske gimnazije, saopštila je danas gradska uprava.

U srpskom timu bio je i učenik Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Sada Dragan Miladinov, navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u saopštenju.

Srpsku ekipu koja je boravila u Moskvi vodili su redovni profesor beogradskog Hemijskog fakulteta Dušan Sladić i vanredni profesor niškog Prirodno matematičkog fakulteta Niko Radulović.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladi srpski hemičari pokupili medalje u Moskvi

Izvor: Mondo, 26.Jul.2013

Na 45. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi u Moskvi četvoročlani tim srednjoškolaca iz Srbije osvojio je tri medalje -..

Nastavak na Mondo...

Medalje za srpske hemičare u Moskvi

Izvor: RTS, 26.Jul.2013

Na 45. međunarodnoj hemijskoj olimpijadi u Moskvi četvoročlani tim srednjoškolaca iz Srbije osvojio je tri medalje, dve srebrne i jednu bronzanu. ..Za mladim matematičarima i fizičarima ne zaostaju ni hemičari. Četvoročlani tim srednjoškolaca iz Srbije na 45. međunarodnoj hemijskoj olimpijadi...

Nastavak na RTS...

Srebrna priznanja na Hemijskoj olimpijadi u Moskvi

Izvor: Politika, 27.Jul.2013, 12:06

Na upravo završenoj 45. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi u Moskvi, u konkurenciji mladih hemičara iz 77 zemalja sveta, četvoročlani tim srednjoškolaca iz Srbije osvojio je tri medalje – dve srebrne i jednu bronzanu...Srebrno odličije poneli su Isidora Banjac, učenica Trinaeste beogradske gimnazije,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.