Srebrna priznanja na Hemijskoj olimpijadi u Moskvi

Izvor: Politika, 27.Jul.2013, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srebrna priznanja na Hemijskoj olimpijadi u Moskvi

Na upravo završenoj 45. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi u Moskvi, u konkurenciji mladih hemičara iz 77 zemalja sveta, četvoročlani tim srednjoškolaca iz Srbije osvojio je tri medalje – dve srebrne i jednu bronzanu.

Srebrno odličije poneli su Isidora Banjac, učenica Trinaeste beogradske gimnazije, i Marko Nešić, učenik Srednje škole iz Krupnja, a bronzano David Koprivica iz Valjevske gimnazije. U srpskom timu bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je i Dragan Miladinov, učenik Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Sada. Od osam učesnika Olimpijade, Trinaestu beogradsku gimnaziju predstavljalo je troje.

Srpsku ekipu koja je boravila u Moskvi od 14. do 24. jula vodili su dr Dušan Sladić, redovni profesor Hemijskog fakulteta u Beogradu, i dr Niko Radulović, vanredni profesor PMF-a u Nišu.

B. H.

objavljeno: 27.07.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.