Sud potvrdio presudu Timošenkovoj

Izvor: B92, 23.Dec.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud potvrdio presudu Timošenkovoj

Kijev -- Apelacioni sud u Kijevu potvrdio je presudu bivšoj premijerki Ukrajne Juliji Timošenko kojom je osuđena na sedmogodišnju zatvorsku kaznu.

Timošenkova je u oktobru osuđena zbog zloupotrebe vlasti, a slučaj je pokrenulo njeno "prekoračenje dužnosti" tokom pregovora 2009. godine sa Rusijom o gasnom aranžmanu.

Bivša premijerka nije prisustvovala raspravi koja je prethodila potvrđivanju presude, jer bojkotuje pravne procedure u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini, za koje tvrdi da su nelegalne i pokrenute od vlasti.

Opoziciona liderka optužila je sadašnjeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča da preko sudova pokušava da je spreči na učešću na predstojećim izborima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kijev: Potvrdjena zatvorska kazna Juliji Timošenko

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Dec.2011

Ukrajinski apelacijski sud  odbacio je  žalbu bivše premijerke Julije Timošenko, te je potvrdio prethodnu presudu od sedam godina zatvora. Timošenko je osudjena zbog prekoračenja ovlasti zbog  sporazuma s Rusijom o uvozu prirodnog plina u Ukrajinu. Tokom sudjenja ona je odbacila optužbe...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Potvrdjena presuda Juliji Timošenko

Izvor: NaDlanu.com, 23.Dec.2011

KIJEV, 23. decembra 2011. (Beta-AP) - Apelacioni sud Ukrajine potvrdio je u petak u Kijevu prvostepenu presudu od sedam godina zatvora na koju je osudjena bivša premijerka Julija Timošenko... KIJEV, 23. decembra 2011. (Beta-AP) - Apelacioni sud Ukrajine potvrdio je u petak u Kijevu prvostepenu presudu...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.