Srpski planinari osvojili Pamir

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2012, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski planinari osvojili Pamir

BEOGRAD -

Tim od četvorice srpskih planinara u sastavu - Nenad Stojiljković, Dražen Mandić, Vlado Gačić i Branko Dikić uspešno je danas okončao ekspediciju na vrh Lenjin (7.134 metra) na planini Pamir, koja pripada Himalajima.

Srpski planinari misiju su okončali danas oko 15 sati, po veoma lošem vremenu i na specifičan način, pošto su sve vreme bili pod punom opremom i nisu koristili usluge lokalnih "šerpasa".

"Rezultat je bio neizvestan do samog kraja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kvalitetne aklimatizacije i predikcije daljeg dešavanja i nastupanja ka samom vrhu bile su presudne za ostvarenje našeg cilja. Sama završnica trajala je oko 13 sati, od čega sedam po lošem vremenu", poručio je vođa ekspedicije Branko Dikić.

Ekspedicija je realizovana u organizaciji planinarskog kluba "Balkan" iz Beograda uz finansijsku podrsku Grada Beograda i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.