Snouden može da radi i putuje po Rusiji

Izvor: RTS, 09.Avg.2013, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snouden može da radi i putuje po Rusiji

Bivši saradnik američkih obaveštajnih službi Edvard Snouden ima pravo da putuje i radi u Rusiji. Snouden je prethodno dobio i prvu ponudu za posao u Rusiji.

U skladu sa zakonom Snouden ima pravo da putuje po ruskoj teritoriji i da radi, a jedino što mu je zabranjeno, to je da radi za državne službe, rekao je Oleg Molodijevski iz ruske migracione službe.

Član gornjeg doma ruskog parlamenta, Saveta Federacije, Ruslav Gatarov izjavio je ove nedelje da će Snoudenu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ponuditi posao savetnika.

Snouden, koji je od 23. juna bio u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma Šeremetjevo, je 1. avgusta dobio privremeni azil u Rusiji.

On je objavio tajne podatke o američkom programu prisluškivanja i nadzora komunikacija širom sveta, zbog čega je poslednjih meseci bio u bekstvu.

Bela kuća je pojačala zahteve da Snouden bude izručen SAD kako bi se suočio sa optužbama, a predsednik Obama je otkazao već dogovoreni susret sa ruskim predsednikom Putinom.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snouden je slobodan čovek, može da radi i putuje po Rusiji

Izvor: Vesti-online.com, 09.Avg.2013

Bivši saradnik američkih obaveštajnih službi Edvard Snouden ima pravo da putuje i radi u Rusiji, a zabranjeno mu je samo da sarađuje sa državnom službom, saopštila je danas ruska migraciona služba..."U skladu sa zakonom on ima pravo da putuje po ruskoj teritoriji i da radi, a jedino što mu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.