Snouden može da radi i putuje po Rusiji

Bivši saradnik američkih obaveštajnih službi Edvard Snouden ima pravo da putuje i radi u Rusiji. Snouden je prethodno dobio i prvu ponudu za posao u Rusiji.

U skladu sa zakonom Snouden ima pravo da putuje po ruskoj teritoriji i da radi, a jedino što mu je zabranjeno, to je da radi za državne službe, rekao je Oleg Molodijevski iz ruske migracione službe.

Član gornjeg doma ruskog parlamenta, Saveta Federacije, Ruslav Gatarov izjavio je ove nedelje da će Snoudenu ponuditi posao savetnika.

Snouden, koji je od 23. juna bio u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma Šeremetjevo, je 1. avgusta dobio privremeni azil u Rusiji.

On je objavio tajne podatke o američkom programu prisluškivanja i nadzora komunikacija širom sveta, zbog čega je poslednjih meseci bio u bekstvu.

Bela kuća je pojačala zahteve da Snouden bude izručen SAD kako bi se suočio sa optužbama, a predsednik Obama je otkazao već dogovoreni susret sa ruskim predsednikom Putinom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије