Sirija preuzela naftno polje od ID

Izvor: B92, 07.Nov.2014, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija preuzela naftno polje od ID

Sirijske vladine snage i naoružane milicije povratile su bogato naftno polje u centralnom delu zemlje, koje su držali pripadnici Islamske države.

Sirijska opsevatorija za ljudska prava nije saopštila broj žrtava niti više detalja o borbama.

Naftno polje Šar u centralnoj Siriji promenilo je vlastodršca četiri puta od jula, kada su ga borci ID prvi put zauzeli i stavili pod svoju kontrolu i ubili 350 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sirijskih vojnika, savezničke milicije, garde i osoblja.

Vladine snage su ponovo preuzele naftno polje koja leži istočno od centralnog sirijskog grada Homsa, kasnije tog meseca, ali ga ponovo izgubile prošle nedelje kada je ubijeno najmanje 30 sirijskih provladinih snaga.

Sukobi između sirijske vojske i džihadisti ID posle perioda stagnacije ponovo su počeli sa preuzimanjem vojnih baza, uključujući nekoliko u sevenoj provinciji Raka.

Dve strane su nastavile borbu i kada su američki avioni započeli bombardovanje položaja ID u Siriji u septembru, mada SAD ne koordinira svoje napade sa sirijskim vladinim snagama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sirijske vladine snage povratile bogato naftno polje od IS

Izvor: Press, 07.Nov.2014

Sirijske vladine snage i naoružane grupe milicije povratile su danas bogato naftno polje u centralnom delu zemlje, koje su držali džihadisti Islamske države (IS), saopštila je Sirijska obsevatorija za ljudska prava. . Opservatorija...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.