Četvrtak, 06.11.2014.

23:45

Sirija preuzela naftno polje od ID

Sirijske vladine snage i naoružane milicije povratile su bogato naftno polje u centralnom delu zemlje, koje su držali pripadnici Islamske države.

Izvor: Tanjug

Default images

Sirijska opsevatorija za ljudska prava nije saopštila broj žrtava niti više detalja o borbama.

Naftno polje Šar u centralnoj Siriji promenilo je vlastodršca četiri puta od jula, kada su ga borci ID prvi put zauzeli i stavili pod svoju kontrolu i ubili 350 sirijskih vojnika, savezničke milicije, garde i osoblja.

Vladine snage su ponovo preuzele naftno polje koja leži istočno od centralnog sirijskog grada Homsa, kasnije tog meseca, ali ga ponovo izgubile prošle nedelje kada je ubijeno najmanje 30 sirijskih provladinih snaga.

Sukobi između sirijske vojske i džihadisti ID posle perioda stagnacije ponovo su počeli sa preuzimanjem vojnih baza, uključujući nekoliko u sevenoj provinciji Raka.

Dve strane su nastavile borbu i kada su američki avioni započeli bombardovanje položaja ID u Siriji u septembru, mada SAD ne koordinira svoje napade sa sirijskim vladinim snagama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

20 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: