Sednica Skupštine grade Novog Sada odložena

Izvor: Blic, 29.Avg.2012, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Skupštine grade Novog Sada odložena

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Aleksandra Jerkov saopštila je danas da se zbog nedostataka kvoruma odlaže sednica gradskog parlamenta, sazvana na zahtev opozicije.

Aleksandra Jerkov prvobitno je početak sednice zakazala za 13.30, da bi potom početak bio odložen za 15 časova.

U zakazano vreme u sali nije bilo odbornika vladajućih stranaka, a odbornici opozicije su bili ispred zgrade Skupštine Vojvodine gde je trebalo da bude sednica gradskog parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pošto se sala u Skupštini grada renovira.

Zahtev za održavanje vanredne sednice gradskog parlamenta juče su podnela 34 opoziciona odbornika da bi se raspravljalo o smenjivanju gradonačelnika Igora Pavličić.

Zahtev su podneli odbornici Srpske napredne stranke (SNS), Demokratske stranke Srbije, grupe "Novi Sad odmah" (bivši odbornici Dveri i bivši odbornik stranke "Nijedan od ponudjenih odgovora") i grupe "Svi za Novi Sad" (Srpski pokret obnove i Romska demokratska stranka).

Predsednik Gradskog odbora SNS i kandidat za gradonačelnika Miloš Vučević rekao je da predloženi dnevni red ima 15 tačaka, među kojima je smenjivanje gradonačelnika i kompletne gradske admnistracije.

Vučević je juče razgovarao i sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) koja je najavila da će odluku o pristupanju novoj odborničkoj većini 1. septembra doneti njeno Predsedništvo.

Vlast u Novom Sadu čine Demokratska stranka, SPS i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Za skupštinsku većinu u Novom Sadu potrebno je 40 odbornika.

Povezane vesti: Predat zahtev za smenu Pavličića Pavličić: Srušili su nas SPO i LSV, a ne SPS Pavličić: Izgradnja Žeželjevog mosta 2011. godine

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jerkov: Sednica Skupštine grada odložena do daljnjeg

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2012

NOVI SAD -..Vanredna sednica Skupštine grada Novog Sada na kojoj je trebalo da se raspravlja i glasa o smeni aktuelnog gradonačelnika Igora Pavličića i članova gradskog veća odložena je do daljnjeg zbog nedostatka kvoruma, rekla je za Radio-televiziju Vojvodine predsednica Skupštine grada Alkeksandra...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Otkazana sednica Skupštine Novog Sada

Izvor: RTS, 29.Avg.2012

Vanredna sednica Skupštine Grada Novog Sada, zakazana na zahtev opozicije, odložena zbog nedostatka kvoruma. Deset minuta pošto je predsednica Skupštine Aleksandra Jerkov otkazala sednicu, u salu su ušli odbornici opozicije i tvrdili da ih ima dovoljno za kvorum. Jerkov najavljuje da će sednicu...

Nastavak na RTS...

Otkazana sednica Skupštine Novog Sada

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2012

NOVI SAD - Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov otkazala je vanrednu sednicu novosadskog palmenta, jer danas u zakazano vreme u sali nije bilo nijednog odbornika. Jerkov je danas pre podne sednicu sazvala prvo za 13.30 sati, a potom je odložila za 15 sati, a trebala je da bude održana...

Nastavak na Večernje novosti...

Neuspeo prvi pokušaj smene gradonačelnika

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2012

Sednica Skupštine grada Novog Sada, koju je neočekivano sazvala predsednica parlamenta Aleksandra Jerkov (LSV) danas ipak nije održana.

Nastavak na Radio 021...

Pavličića „spasio“ odbornik penzioner

Izvor: Danas, 29.Avg.2012

Vanredna sednica Skupštine grada Novog Sada, na kojoj je trebalo da se odlučuje o smeni gradonačelnika Igora Pavličića (DS) i članova Gradskog veća, juče je odložena na neodređeno vreme. Predsednica Skupštine grada Aleksandra Jerkov (LSV) rekla je da je iznenađena što predlagači dnevnog...

Nastavak na Danas...

Dogovorena promena vlasti u Novom Sadu

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2012, 01:30

Postignut je dogovor o formiranju nove većine u Skupštini grada Novog Sada koju čini 42 odbornika, saopštio je Glavni odbor Socijalističke partije Srbije u tom gradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Novi Sad: Postignut dogovor o novoj gradskoj vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2012

NOVI SAD -..Postignut je dogovor o formiranju nove većine u Skupštini grada Novog Sada koju čini 42 odbornika, saopštio je kasno sinoć Glavni odbor Socijalističke partije Srbije Novog Sada...Novu većinu čine odbornici iz pet odborničkih grupa - "Pokrenimo Novi Sad -Tomislav Nikolić", grupe...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.