Putinov Pentagon: U ratnoj sobi nema svađe / VIDEO

Izvor: B92, 23.Nov.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putinov Pentagon: U ratnoj sobi nema svađe / VIDEO

Ruski predsednik Vladimir Putin svečano je otvorio novu zgradu ruskog Ministarstva odbrane, čija gradnja je koštala nekoliko milijardi dolara.

Radi se o trospratnom komandnom centru iz kog će se u narednom periodu koordinisati sve vojne akcije ruskih oružanih snaga.

Britanski Indipendent navodi da je Putin stigao na otvaranje centra na dan kada je u Egiptu oboren ruski putnički avion sa 224 putnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i članova posade.

“Gospodo, ovde nećete moći da se svađate, ovo je ratna soba“, rekao je Putin pre nego što je otvorio raspravu generala i ministara u vezi sa rušenjem ruskog aviona iznad Sinajskog poluostrva.

Prisutni su na velikim ekranima mogli da prate poletanja ruskih aviona prema Siriji gde su angažovani u borbi protiv terorista Islamske države.

Nova zgrada komandnog centra je građena da bude ekvavilent američkom Pentagonu, smešten je svega nekoliko kilometara od Crvenog trga, a ispod njega se nalazi mreža podzemnih tunela.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) PUTINOV PENTAGON: Predsednik u ratnoj sobi zabranio svađu

Izvor: Kurir, 23.Nov.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin svečano je otvorio novu zgradu ruskog Ministarstva odbrane, čija gradnja je koštala nekoliko milijardi dolara...Radi se o trospratnom komandnom centru iz kog će se u narednom periodu koordinisati sve vojne akcije ruskih oružanih snaga...Britanski Indipendent navodi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.