Putin se sastao sa Tilersonom, Amerikanac ocenio da je “veoma nizak nivo poverenja” između dve države

Izvor: Telegraf.rs, 12.Apr.2017, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin se sastao sa Tilersonom, Amerikanac ocenio da je “veoma nizak nivo poverenja” između dve države

Ruski predsednik Vladimir Putin će se ipak sastati sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom, iako to nije bilo potvrđeno u prvobitnoj najavi njegove posete Moskvi. Iznenadnom sastanku u Kremlju prisustvuje i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, kako je potvrdio portparol Dmitrij Peskov.

Do susreta Putina i Tilersona je došlo nakon mnogih neizvesnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << a Peskov je ranije danas izjavio da će Putin primiti šefa Stejt departmenta i Lavrova ukoliko oni budu smatrali razumnim da ga brifuju o ishodu svojih današnjih razgovora.

AP navodi da se Putin sastao sa Tilersonom nakon što su SAD i Rusija razmenile oštre optužbe u vezi sa napadom hemijskim oružjem u Siriji.

Agencija dodaje da agenda sastanka nije objavljena, ali da se očekuje da dvojica lidera diskutuju o neslaganju oko toga da li je sirijski predsednik Bašar al Asad ili tamošnja opozicija odgovorna za prošlonedeljni napad hemijskim oružjem nakon kojeg su SAD izvršile odmazdu raketnim napadom.

Navodi se da je moguća tema i navodno rusko mešanje u prošlogodišnju kampanju za predsedničke izbore u SAD.

Nakon sastanka predviđeno je da Lavrov i Tilerson održe konferenciju za novinare. Prethodno je saopšteno da je sastanak Lavrova i Tilersona trajao pet sati.

Foto: Tanjug/AP

Inače, da podsetimo, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da postoji mogućnost da se ruski predsednik Vladimir Putin kasnije danas sastane sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom, koji boravi u poseti Moskvi.

- Postoji izvesna mogućnost da će doći do sastanka, ako Tilerson i Sergej Lavrov budu smatrali da treba Putina da obaveste o svojim razgovorim - rekao je Peskov, preneo je Rojters.

Peskov je juče saopštio da u tom trenutku nije bio planiran sastanak sa državnim sekretarom SAD.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČELI RAZGOVORI Putin se sastao sa Tilersonom i Lavrovom

Izvor: Blic, 12.Apr.2017

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se danas sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom, a razgovorima prisustvuje i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov...Uskoro opširnije..

Nastavak na Blic...

Putin se sastao sa Tilersonom

Izvor: Vostok.rs, 12.Apr.2017

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom u Moskvi, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.. . Kako je rekao, sastanku prisustvuje i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.. . Nakon sastanka predviđeno je da Lavrov i Tilerson...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.