Povlače teško naoružanje

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2015, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povlače teško naoružanje

DONJECK - Proruski borci saopštili su danas da su počeli sa povlačenjem teškog naoružanja sa linije fronta na istoku Ukrajine u okviru dogovorenog prekida vatre.

Ukrajinska vojska, koja je ranije saopštila da neće povući naoružanje dok sukobi ne prestanu, tvrdi da i dalje ima granatiranja.

"Danas u 9.00 počeli smo povlačenje teške opreme. Povlačimo je 50 kilometara od linije razgraničenja. Naravno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da nećemo reći gdje tačno pozicioniramo oružje", rekao je portparol Ministarstva odbrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin.

Basurin je odbacio tvrdnje ukrajinske vojske da se vode sukobi na jugoistoku zemlje, rekavši da je bilo "provokacija" sa strane vladinih snaga, ali ne i ozbiljnih sukoba.

Portparol ukrajinske vojske u Marijupolju Dmitro Čali rekao je da od jutros traje žestoko granatiranje i da je situacija napeta, ali pod kontrolom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Pobunjenici tvrde da povlače teško naoružanje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Feb.2015

Proruski pobunjenici na istoku Ukrajine počeli su da povlače teško naoružanje, u skladu s mirovnim sporazumom koji predviđa formiranje tampon-zone između..pobunjenika i ukrajinske vojske, rekao je njihov komandant Eduard Basurin...On je istakao da će danas biti povučeno oko 100 haubica kalibra...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.