Lugansk povlači teško naoružanje

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Feb.2015, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lugansk povlači teško naoružanje

MOSKVA - Proruske snage samoproglašene Luganske Narodne Republike /LNR/ potvrdile su da povlače svoje teško naoružanje sa linije fronta sa kijevskim snagama, rekao je pregovarač LNR Vladislav Deinego.

"Povlačimo se", rekao je Deinego agenciji RIA "Novosti".

On je dodao da se primirje u Donbasu generalno poštuje, ali da se povremeno čuju minobacačke granate.

Zamjenik komandanta proruskih snaga Donjecke Narodne Republike /DNR/ Eduard Basurin >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rekao je juče da će povlačenje teškog naoružanja u regionu Donbasa početi 24. februara.

U međuvremenu, predsjednik parlamenta DNR Andrej Purgin rekao je danas da kijevske snage blokiraju ulaz u ukrajinske istočne regione.

"Ukrajina je potpuno blokirala Donjeck i Lugansk. Niko ne može da izađe bez propusnice", rekao je Purgin televizijskoj stanici "Rusija-24".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borci Luganska povlače teško naoružanje

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2015

Proruske snage samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) potvrdile su da povlače svoje teško naoružanje sa linije fronta sa kijevskim snagama, rekao je pregovarač LNR Vladislav Deinego...- Povlačimo se - rekao je Deinego agenciji RIA "Novosti"...On je dodao da se primirje u Donbasu generalno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Pobunjenici povlače naoružanje

Izvor: B92, 24.Feb.2015, 11:03

Vlasti samoproglašene Donjecke narodne republike saopštile su danas da su počele da povlače teško naoružanje sa linije razgraničenja...Portparol Ministarstva odbrane DNR Eduard Basurin je izjavio da je povlačenje počelo jutros u devet časova, kao i da će iz gradova Debaljcevo, Gorlovka, Donjeck...

Nastavak na B92...

Ukrajina, počelo povlačenje teškog naoružanja

Izvor: RTS, 24.Feb.2015

Vlasti "Donjecke Narodne Republike" navode da su počele da povlače teško naoružanje sa linije razgraničenja. Kijev je saopštio da su proruske snage stacionirane u blizini luke Marijupolj nastavile sa napadima na položaje ukrajinske vojske. Ministri spoljnih poslova Rusije, Ukrajine, Nemačke...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.