Opet ukradene tone đubriva sa barže na Dunavu

Izvor: Mondo, 15.Jan.2013, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet ukradene tone đubriva sa barže na Dunavu

Smederevska policija saopštila je danas da je uhapsila jednu osobu a traga za još dve zbog sumnje da su sa ukrajinske barže na Dunavu ukrali više od 12 tona đubriva.

Posada ukrajinskog broda "Farkom" prijavila je da je jedna od barži usidrenih na Dunavu kod smederevske tvrđave obijena i da je sa nje ukradena veća količina veštačkog đubriva, u džakovima od po 50 kilograma, vlasništvo ruske firme "Kujbišev azot".

Pripadnici smederevske policije identifikovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su izvršioce teške krađe, koji su specijalno napravljenim čamcem, u više navrata, sa barže ukrali đubrivo, navodi se u saopštenju.

Deo ukradene robe sakrili su na smederevskoj adi, a deo - oko 100 džakova utovarili u kamion i za 250.000 dinara prodali vlasniku jedne poljoprivredne apoteke u okolini Smederevske Palanke, koji je deo đubriva dalje preprodao u okolini Mladenovca, a deo zadržao za sebe.

Policijski službenici su na ovim lokacijama našli i oduzeli 250 džakova đubriva ukupne težine 12,5 tona, navodi se u saopštenju.

U akciji je uhapšen jedan član ove grupe, dok policija nastavlja potragu za Zvezdanom Topalovićem (37) i Dejanom Ristićem (35), koji su u bekstvu.

Policijska uprava u Smederevu moli građane da, ukoliko primete osumnjičene, pozovu najbližu policijsku stanicu na broj telefona 192.

Krajem oktobra proške godine kod stare luke u Smederevu ukradeno je sedam tona đubriva sa barže ruske kompanije "Biofert LTD." Posle nekoliko dana zbog tog krivičnog dela lišeni uhapšeni su osumnjičeni Vlada Dimitrijević (32) i Danijela Novakova (26) iz Kovina.

(Tanjug, foto Ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAŠALA: Ukrali 12,5 tona đubriva sa ukrajinske barže

Izvor: Telegraf.rs, 15.Jan.2013

Trojica muškaraca, od kojih je jedan uhapšen, deo ukradene robe sakrili su na smederevskoj adi, a deo, oko 100 džakova, utovarili u kamion i za 250.000 dinara prodali vlasniku jedne poljoprivredne apoteke u okolini Smederevske Palanke

Nastavak na Telegraf.rs...

Ukradeno 12,5 tona đubriva sa ukrajinske barže

Izvor: Kurir, 15.Jan.2013

Kradljivci su specijalno napravljenim čamcem, u više navrata, sa barže odnosili džakove od po 50 kg..BEOGRAD - Smederevska policija saopštila je danas da je uhapsila jednu osobu a traga za još dve zbog sumnje da su sa ukrajinske barže na Dunavu ukrali 12,5 tona đubriva...Posada ukrajinskog broda...

Nastavak na Kurir...

Sa ukrajinske barže ukrali tone đubriva

Izvor: Press, 15.Jan.2013

Policija još nije utvrdila koliko je tačno đubriva ukradeno. Posada ukrajinskog broda "Farkom" prijavila je 11. januara Policijskoj upravi u Smederevu da je jedna od barži usidrenih na Dunavu kod smederevske tvrđave obijena i da je sa nje ukradena veća količina veštačkog đubriva, u džakovima...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.