Nikolić predložio Tabakovićevu za guvernera

Izvor: Blic, 05.Avg.2012, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić predložio Tabakovićevu za guvernera

Presdsednik Srbije Tomislav Nikolić predložio je danas Skupštini Srbije da novi guverner Narodne banke Srbije bude funkcionerka Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković.

Na sajtu Skupštine Srbije (www.parlament.gov.rs) objavljeno je pismo koje je Nikolić uputio predsedniku parlamenta Nebojši Stefanoviću i u kome mu predlaže kandidata za mesto guvernera, kao i da se o tome raspravlja po >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hitnom postupku.

Predsednik Nikolić je u pismu naveo i da dostavlja biografiju Tabakovićeve, kao i njenu saglasnost sa kandidaturom na mesto guvernera NBS.

Predsednik parlamenta je zakazao zasedanje Skupštine Srbije o izboru governera za sutra u 10.00 sati.

Skupština Srbije juče je usvojila izmene Zakona o NBS, kojim je predviđeno da givernera centralne banke bira parlament, a na predlog predsednika.

Dosadašnji guverner Dejan Šoškić podneo je ostavku u četvrtak, 2. avgusta, navodeći da izmene zakona o NBS ugrožavaju rad te finansijske institucije.

Povezane vesti: Marković: Ne treba kriti da će Tabaković biti guverner Stefanović uskoro očekuje predlog za guvernera Umesto eksperta, Dačić i SNS žele političkog guvernera NBS Šoškić prihvatio kandidaturu za guvernera NBS
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jorgovanka Tabaković predložena za guvernera NBS

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić predložio je danas Skupštini da novi guverner Narodne banke bude funkcionerka Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Nikolić predložio Tabakovićevu za guvernera

Izvor: Beta, 05.Avg.2012

BEOGRAD, 5. avgusta 2012. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić predložio je u nedelju Skupštini Srbije da novi guverner Narodne banke Srbije bude funkcionerka Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabakovi.

Nastavak na Beta...

Jorgovanka Tabaković kandidat za guvernera

Izvor: BKTV News, 05.Avg.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić predložio Jorgovanku Tabaković za novog guvernera NBS. Poslanici sutra biraju guvernera. Jorgovanka Tabaković prihvatila kandidaturu.. Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović zakazao je za sutra u 10 sati vanrednu sednicu, na kojoj će biti biran guverner...

Nastavak na BKTV News...

Nikolić predložio Tabakovićevu za guvernera

Izvor: NaDlanu.com, 05.Avg.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić predložio je u nedelju Skupštini Srbije da novi guverner Narodne banke Srbije bude funkcionerka Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković... Na sajtu Skupštine Srbije (www.parlament.gov.rs) objavljeno je pismo koje je Nikolić uputio predsedniku parlamenta Nebojši...

Nastavak na NaDlanu.com...

Skupština Srbije o novom guverneru

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Avg.2012, 01:01

Skupština Srbije u ponedeljak će od 10 sati raspravljati o izboru novog guvernera Narodne banke Srbije, a jedini kandidat je Jorgovanka Tabaković, funkcionerka Srpske napredne stranke.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Skupština Srbije o izboru guvernera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2012

BEOGRAD -..Skupština Srbije danas počinje vanredno zasedanje na kojem će se birati novi guverner Narodne banke Srbije (NBS), za šta je kao jedini kandidat predložena funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Jorgovanka Tabaković...Početak zasedanja zakazan je za 10 časova...Predsednik Srbije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Skupština Srbije danas o novom guverneru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Avg.2012

Skupština Srbije počinje vanredno zasedanje na kojem će se birati novi guverner NBS, za šta je kao jedini kandidat funkcionerka SNS Jorgovanka Tabaković. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče je predložio Skupštini da novi guverner bude Jorgovanka Tabaković, kao i da se o izboru guvernera...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Parlamentarci o izboru Tabakovićeve za guvernera

Izvor: Kurir, 06.Avg.2012

Predsednik Republike Tomislav Nikolić je u nedelju predložio Skupštini da Jorgovanku Tabaković, potpredsednicu Srpske napredne stranke, za novog guvernera, i zatražio da se o njenom izboru raspravlja po hitnom postupku..BEOGRAD - Skupština Srbije počela je danas raspravu o izboru Jorgovanke Tabaković...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.