Mrkšić prebačen u zatvor u Portugaliji

Izvor: Blic, 17.Avg.2012, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkšić prebačen u zatvor u Portugaliji

Haški osuđenik Mile Mrkšić prebačen je u Portugaliju gde će izdržavati 20-godišnju kaznu zatvora, na koju ga je osudio Međunarodni tribunal zbog zločina nad nesrpskim zatvorenicima na farmi Ovčara kod Vukovara 1991. godine, saopštio danas taj sud.

Mrkšić je osuđen 27. septembra 2007. godine na 20 godina zatvora, a na izdržavanje kazne u Portugaliju prebačen je juče.

Sudsko veće je proglasilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mrkšića krivim za pomaganje i podržavanje ubistva, mučenja i okrutnog postupanja prema ratnim zarobljenicima na poljoprivrednom dobru Ovčara, kod Vukovara, 20. novembra 1991. godine.

Lica osuđena u Tribunalu ne služe kaznu u pritvorskoj jedinici Tribunala, podseća se u saopštenju suda i dodaje da oni kazne služe izvan Holandije u nekoj od država sa kojima je Tribunal potpisao sporazum o služenju kazni.

Do danas tribunal ima takve sporazume sa 17 država.

Predsednik Tribunala je 26. januara doneo odluku o tome da Mrkšić služi kaznu u Portugaliji.

On je prvi haški osuđenik koji je prebačen u Portugaliju, navodi se u saopštenju Haškog tribunala.

Povezane vesti: Tužilaštvo traži 20 godina zatvora za Haradinaja Tužioci traže 28 godina zatvora za Šešelja Haški tribunal osudio Jelenu Rašić na godinu dana zatvora Mladić se uhodava u život u zatvoru Šljivančaninu smanjena kazna sa 17 na deset godina zatvora
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hag: Mrkšić prebačen na izdržavanje kazne u Portugal

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Avg.2012

Haški osuđenik Mile Mrkšić prebačen je u Portugal gdje će izdržavati 20-godišnju kaznu zatvora, na koju ga je osudio Međunarodni tribunal zbog zločina nad nesrpskim zatvorenicima na farmi Ovčara kod Vukovara 1991. godine, saopćeno je danas u Hagu.    Mrkšić je osuđen 27. septembra 2007....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Mrkšić prebačen u zatvor u Portugaliji

Izvor: Mondo, 17.Avg.2012

Haški osuđenik Mile Mrkšić prebačen je u Portugaliju gde će izdržavati 20-godišnju kaznu zatvora, na koju ga je osudio Međunarodni tribunal..On je osuđen zbog zločina nad nesrpskim zatvorenicima na farmi Ovčara kod Vukovara 1991. godine, saopštio danas taj sud...Mrkšić je osuđen 27. septembra...

Nastavak na Mondo...

Mrkšić služi zatvorsku kaznu u Portugaliji

Izvor: Šumadija Press, 18.Avg.2012, 11:28

Haški osuđenik Mile Mrkšić prebačen je u Portugaliju gde će izdržavati 20-godišnju kaznu zatvora, na koju ga je osudio Međunarodni tribunal .

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.