Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2016, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva želi da EU ostane velike ekonomska sila

MOSKVA - Rusija želi da EU ostane velika ekonomska sila, saopšteno je danas iz Kremlja u reagovanju na rezultate referenduma u Britaniji o članstvu u EU.

"Moskva želi da EU ostane velika ekonomska sila, koja je prosperitetna, stabilna i predvidiva", rekao je portparol Kremlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Dmitrij Peskov.

On je naglasio da je Moskva imala težak teret slabih veza sa Britanijom.

"Nadamo se da će u novoj realnosti, prevagnuti shvatanje potrebe za dobrim odnosima sa našom zemljom", istakao je Peskov.

BBC navodi da je na referendumu opcija za "izlazak" iz EU pobijedila sa 51,9 odsto, u odnosu na "ostanak", koji je dobio 48,1 odsto glasova.

Izlaznost na referendumu bila je 71,8 odsto ili više od 30 miliona glasača, što je najviše u Britaniji od 1992. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IZ RUSIJE S LJUBAVLJU Peskov: Kremlj očekuje bolje odnose sa Britanijom posle Bregzita

Izvor: Blic, 24.Jun.2016

Kremlj se nada da će se odnosi Rusije sa Velikom Britanijom poboljšati nakon što su građani te zemlje glasali za izlazak iz Evropske unije, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov i istakao da Rusija želi da EU ostane "vodeća ekonomska sila"...Peskov je ocenio da su trenutni odnosi između...

Nastavak na Blic...

Kremlj se nada boljoj saradnji sa Londonom posle Bregzita

Izvor: N1 televizija, 24.Jun.2016

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Rusija i Velika Britanija imaju težak prtljag u odnosima i da se ruska strana nada da će u novim uslovima porasti shvatanje o potrebi za saradnjom. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da je rezultat referenduma unutrašnje pitanje...

Nastavak na N1 televizija...

Moskva očekuje bolju saradnju sa Britanijom posle referenduma

Izvor: Vostok.rs, 24.Jun.2016

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da i Rusija i Velika Britanija imaju težak „prtljag“ u odnosima i ruska strana se nada da će u novim uslovima porasti shvatanje o potrebi za saradnjom.. . Težak je prtljag bilateralnih odnosa sa Velikom Britanijom. Ne možemo uvek da utvrdimo spremnost...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.