Moskva: Dete poginuli u eksploziji

Izvor: B92, 11.Nov.2013, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Dete poginuli u eksploziji

Moskva -- Pet osoba je poginulo, uključujući i jedno dete, a sedam povredjeno u eksploziji gasa u osmospratnoj zgradi u rejonu Sergejev Posad u Podmoskovlju.

Telo pete žrtve naknadno je izvučeno ispod ruševina, a spasioci strahuju da bi u ruševinama moglo da se nalazi još ljudi, navodi Interfaks.

Sve povređene osobe su hospitalizovane, saopštila je predstavnica Ministarstva za vanredne situacije Irina Rosijus.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U eksploziji gasa koja se dogodila u 9.30 po lokalnom vremenu uništena su u potpunosti 4 stana a sedam stanova delimično.

Na terenu i dalje rade spasioci koji će produžiti potragu i raščišćavanje ruševina i u toku noći -u akciju raščišćavanja uključena je 241 osoba i 75 vozila, prenose agencije.

U međuvremenu, dok spasioci rade u trećem i četvrtom ulazu zgrade, u stanove prvog i drugog ulaza počeli su da se vraćaju ranije evakuisani stanari.

Gubernator Podmoskovlja Andrej Vorobjev obećao je porodicama poginulih kompenzaciju u visini od pola miliona rubalja kao i kompenzaciju za sve povređene.

Vorobjev je izrazio saučešće porodicama poginulih i rekao da će istraga utvrditi šta je bio uzrok eksplozije.

„Istražitelji će utvrditi uzrok eksplozije. Po svemu sudeći, to nije bio prosto gas iz šporeta, ima i drugih verzija“, rekao je guberner Moskovske oblasti ne ulazeći u detalje, prenose ruski mediji.

U zgradi u kojoj je došlo do eksplozije u četiri ulaza živi oko 350 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija u soliteru u Moskvi: Četvoro mrtvih, među njima jedno dete

Izvor: Blic, 11.Nov.2013

Jedno dete i tri odrasle osobe su danas poginuli, a šestoro ljudi je povređeno u eksploziji gasa koja se dogodila u kvartu Sergijev Posad u Moskovskoj oblasti, saopštile su vlasti...U saopštenju kriznog centra ministarstva za vanredne situacije navodi se da se eksplozija dogodila u 9.30 sati po lokalnom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.