Ministri evrozone nisu postigli sporazum o Grčkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2012, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri evrozone nisu postigli sporazum o Grčkoj

BRISEL -

Ministri finansija 17 zemalja članica evrozone nisu noćas uspeli da postignu sporazum kojim se otvara put za deblokiranje finansijske pomoći Grčkoj i ponovo će se sastati u ponedeljak 26. novembra, saopštila je Evropgrupa.

Sastanak ministare evrozone prekinut je posle više od 11 sati pregovora da bi se omogućilo da se "odvijaju tehnički radovi u vezi nekih elemenata paketa pomoći", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je vođena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << duga diskusija i da je načinjen napredak time što je označen niz verodostojnih inicijativa koje "treba znatno da poboljšaju održivost duga".

Iz kabineta šefa Evrogrupe Žan-Klod Junkera juče je saopšteno da će glavna tema susreta biti predloženi zajam u iznosu od 31,5 milijardi evra, kao i zamrznuta tranša prethodnog kredita.

Šef Evrogrupre Žan-Klod Junker rekao je da je "malo razočaran" ali je i ocenio da bi bilo moguće postignuti sporazum u ponedeljak.

Zemlje evrozone treba da pronađu kako da se smanji ogroman grčki dug koji preti da dostigne 190 odsto BDP-a te zemlje u 2014. godini.

Evrogrupa je pozdravila mere koje je Grčka preduzela u zamenu za obećanu finansijsku pomoć od Evropske unije i MMF-a.

"Ti napori svedoče o snažnom angažovanju grčkih vlasti u oblasti budžetskog prilagođavanja", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crni oblaci nad Grčkom: Ministri EU razočarani

Izvor: S media, 21.Nov.2012

Sastanak ministara evrozone prekinut je posle više od 11 sati pregovora da bi se omogućilo da se "odvijaju tehnički radovi u vezi nekih elemenata paketa pomoći", navodi se u saopštenju...Iz kabineta šefa Evrogrupe Žan-Klod Junkera juče je saopšteno da će glavna tema susreta biti predloženi...

Nastavak na S media...

Ministri evrozone nisu postigli sporazum o Grčkoj

Izvor: NaDlanu.com, 21.Nov.2012

BRISEL, 21. novembra 2012. (Beta-AFP) - Ministri finansija 17 zemalja članica evrozone nisu u noći izmedju utorka i srede uspeli da postignu sporazum kojim se otvara put za deblokiranje finansijske pomoći Grčkoj i ponovo će se sastati u ponedeljak 26. novembra, saopštila je Evropgrupa... BRISEL,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.