Koštunica: Pogrom Srba nasilni pokušaj nezavisnosti Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2013, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Pogrom Srba nasilni pokušaj nezavisnosti Kosova

BEOGRAD -

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je danas da je etnički motivisano nasilje nad Srbima na Kosovu 17. marta 2004. godine bio nasilni pokušaj stvaranja nezavisnog Kosova.

U saopštenju DSS, KOštunica je naveo da je na vlastima u Srbiji sada istorijska odgovornost da ne pristanu na sporazum kojim, kako je ocenio, Zapad hoće da postigne cilj koji nije ostvaren ni tog 17. marta, ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NATO agresijom 1999. godine.

"Pogrom nad srpskim narodom, koji su pre devet godina organizovali albanski separatist, bio je nasilni pokušaj stvaranja nezavisnog Kosova. Pre toga je NATO agresijom i bombama pokušao da stvori nezavisno Kosovo. A danas Zapad svim silama hoće da nametne sporazum kojim se definitivno zaokružuje i legalizuje otimanje Kosova", istakao je predsednik DSS.

On je naveo da se Srbija konačno mora suočiti sa istinom da Evropska unija nije njen prijatelj kada je u pitanju Kosovo i istakao da Srbija treba, sećajući se 17. marta, "odlučno, mudro i hrabro" da odbaci taj zapadni plan i da ni po koju cenu ne bude saučesnik u otimanju Kosova.

"Ako se Srbija jednom odrekne Kosova, onda bi to imalo strahovite posledice za budućnost zemlje, za naše nacionalno samopoštovanje i elementarni ponos srpskog naroda", naveo je Koštunica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Vojislav Koštunica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica: Zapad želi da legalizuje otimanje Kosova

Izvor: Blic, 17.Mar.2013

Pogrom nad srpskim narodom koji su pre devet godina organizovali albanski separatisti bio je nasilni pokušaj stvaranja nezavisnog Kosova, a danas Zapad hoće da nametne sporazum i postigne cilj koji tim pogromom, ali ni NATO agresijom, nije postignut, izjavio je danas predsednik Demokratske stranke...

Nastavak na Blic...

Koštunica: Nasilna nezavisnost KiM

Izvor: B92, 17.Mar.2013

Beograd -- Nasilje nad Srbima 17. marta 2004. bio je nasilni pokušaj stvaranja nezavisnog Kosova, smatra predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica...U saopštenju DSS-a, Koštunica je naveo da je na vlastima u Srbiji sada istorijska odgovornost da ne pristanu na sporazum kojim, kako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.