Kocijančić: Očekuje se akcioni plan za primenu sporazuma

Izvor: Blic, 21.Maj.2013, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančić: Očekuje se akcioni plan za primenu sporazuma

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton očekuje da se predsednik vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači večeras dogovore o konkretnim koracima kako bi se briselski sporazum što pre primenio, rekla je danas novinarima njena portparolka Maja Kocijančič.

"Implementacija je apsolutno ključna", izjavila je Kocijančič uoči nove runde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << briselskog dijaloga u kabinetu visoke predstavnice koja će početi danas popodne.

Ona je rekla da je nakon što su Dačić i Tači parafirali sporazum u aprilu neophodno usvojiti akcioni plan koji će sadržati konkretne korake za primenu i da će Ešton učiniti sve što može da se to postigne.

Početak nove runde, prve na premijerskom nivou od parafiranja sporazuma 19. aprila, zakazan je za četiri popodne, a počeće, kao i tokom ranijih rundi, odvojenim susretima Ešton sa delegacijama Beograda i Prištine.

Nakon toga će Ešton sa Dačićem i Tačijem održati radnu večeru koja bi, kako je Kocijančič napomenula, mogla da potraje do kasno u noć.

Iz izvora u Evropskoj komisiji se saznaje da ova runda neće, kao neke prethodne, moći da se produži na sledeći dan, jer Ešton u sredu ujutru mora da podnese Evropskom savetu detaljan izveštaj o Siriji.

Isti izvori kažu da je verovatno da će se Dačić i Tači još jednom sastati u Briselu pre nego što Savet EU 28. juna donese odluku za početak pregovora o pridruživanju sa Srbijom.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Očekuje se akcioni plan za primenu sporazuma

Izvor: Akter, 21.Maj.2013

Ketrin Ešton očekuje da se Dačić i Tači večeras dogovore o konkretnim koracima kako bi se briselski sporazum što pre primenio, rekla je novinarima njena portparolka Maja Kocijančič

Nastavak na Akter...

Ešton: Sigurna sam u dogovor

Izvor: Akter, 22.Maj.2013, 00:32

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izjavila je posle sastanka sa Dačićem i Tačijem da je sigurna da su obojica posvećeni uspehu pregovora

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.