Kad će hrvatski referendum o ulasku u EU?

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2011, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad će hrvatski referendum o ulasku u EU?

Funkcionerka Hrvatske narodne stranke (HNS) i buduća ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je danas da bi referendum o pristupanju Hrvatske EU mogao da bude održan krajem januara iduće godine.

Ona je u izjavi novinarima u Saboru Hrvatske isključila mogućnost da se referendum održi do 8. januara kada je, prema važećoj odluci Sabora, poslednji rok za njegovo održavanje.

Prema njenim rečima, razmislja se da se referendum održi krajem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << januara.

Pusić, kandidatkinja Kukuriku koalicije za šeficu diplomatije, najavila je ranije da će jedan od prvih poteza nove vlasti biti promena odluke Sabora o održavanju referenduma 30 dana posle potpisivanja ugovora što je najkasnije 8. januara. Obrazloženje za odlaganje je to što nema dovoljno vremena za pripremu referneduma.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moguće povlačenje tužbi

Izvor: RTS, 14.Dec.2011

Buduća ministarka inostranih poslova Hrvatske Vesna Pusić kaže da će Hrvatska odustati od tužbe za genocid protiv Srbije ako se otvorena pitanje između dve zemlje mogu rešiti dogovorom.

Nastavak na RTS...

Pusićeva: Postoji mogućnost obostranog povlačenja tužbi

Izvor: Blic, 14.Dec.2011

Hrvatska će odustati od tužbe za genocid protiv Srbije ako se otvorena pitanje između Hrvatske i Srbije mogu rešiti dogovorom Zagreba i Beograda, izjavila je predsednica Nacionalnog komiteta za praćenje pristupnih pregovora sa Evropskom unijom i buduća ministarka inostranih poslova Hrvatske Vesna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.