Izvor: S media, 14.Dec.2011, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusić: Postoji mogućnost obostranog povlačenja tužbi

Hrvatska će odustati od tužbe za genocid protiv Srbije ako se otvorena pitanje između Hrvatske i Srbije mogu rešiti dogovorom Zagreba i Beograda, izjavila je predsednica Nacionalnog komiteta za praćenje pristupnih pregovora s EU i buduća ministarka inostranih poslova Hrvatske Vesna Pusić.

Kosor: Vlada ne razmatra povlačenje tužbe za genocid

Damaška: Hrvatska predala akt sudu u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Hagu

Pupovac: U Hrvatskoj još postoji govor mržnje

"Svrha celog postupka nije simbolična, već praktična, da se reši pitanje nestalih, opljačkane imovine i optužbi za ratne zločine, pa ako se ta tri problema mogu rešiti međudržavnim sporazumom dve zemlje, postoji mogućnost da se na dnevni red stavi mogućnost međusobnih povlačenja tužbi", kazala je Pusićeva posle razgovora sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Filipom Rikerom.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.