Jeremić: Delta plaća obaveze, nedostaje joj Mišković

Izvor: Blic, 20.Feb.2013, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Delta plaća obaveze, nedostaje joj Mišković

Kompanija Delta sve svoje obaveze banakama i poslovnim partnerima plaća na vreme, izjavio je danas predsedavajući Borda dirketora Delta holdinga Dejan Jeremić.

Na godisnjoj konferenciji za novinare Jeremić je rekao da kompanije članice Delta holdinga uspešno posluju ispunjavajući poslovni plan, iako im nedostaje predsednik Delte Miroslav Mišković koji je u pritvoru.

- Kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ima profesionalni mendžment, koji je naš predsednik, gospodin Mišković, uspostavio godinama unazad. Imamo naše višegodisnje strateške planove, imamo usvojen biznis plan za ovu godinu, imamo jasnu infrastrukturu i to je osnov na kome Delta funcioniše već nekoliko godina - rekao je Jeremić.

Istakao je da nijedan poslovni partner nije odustao od plana da posluje sa Deltom zbog hapšenja Miškovića.

- Mnogi od partnera su u prethodna dva i po meseca tražili posebne sastanke, ali nijedan poslovni partner nije doneo odluku da eventualno napusti poslovanje sa Deltom - rekao je Jeremić.

Plan Delta holdinga je, kako je istakao, da u 2013. godini ukupan prihod poveća za 11 odsto, na 701 milion evra, a operativni profit za 24 odsto, na 60,7 miliona evra.

Predstavajući poslovne podatke za prošlu godinu, Jeremić je naveo da je Delta holding u 2012. godini ostvarila ukupan prihod od 630,5 miliona evra i operativni profit od 49,4 miliona evra, kao i da je za poreze i doprinose, uključujući porez na dodatu vrednost, plaćeno 130 miliona evra.

U ukupnom prometu Delta holdinga u 2012. godini najveći udeo imala je Delta agrar grupa 36 odsto, Delta Đenerali 18 odsto, Delta DMD 18 odsto, Delta sport 16 odsto Delta auto šest odsto i Delta real estate šest odsto.

Povezane vesti: Dejan Jeremić za NIN: Mišković nije sam donosio odluke Vučić o pretnjama: Mišković je to izgovorio valjda u besu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deltra prihodovala 630 miliona evra

Izvor: Akter, 20.Feb.2013

Kompanija "Delta Holding" ostvarila je u 2012. ukupan prihod od 630,5 miliona evra i operativni profit od 49,4 miliona evra, rekao je predsedavajući Borda direktora Delta Holdinga, Dejan Jeremić

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.