Istorija: Tokio dobio prvu ženu guvernera

Izvor: B92, 31.Jul.2016, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija: Tokio dobio prvu ženu guvernera

Tokio -- Juriko Koike postala je prva žena na funkciji guvernera glavnog grada Japana Tokija, pišu japanski mediji pozivajući se na svoje analize rezultata glasanja.

Koike, nekadašnja ministarka životne sredine, a potom i odbrane, izabrana je na period od četiri godine, a njena glavna dužnost biće nadzor Olimpijskih igara (OI) 2020. godine.

Mandat nove guvernerke Tokija ističe neposredno posle otvaranja narednih OI.

Izbor Tokija za domaćina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << OI obeležen je optužbama za korupciju, o kojima istragu vode francuski organi, posle višenedeljne rasprave odustalo se od projekta stadiona, a zvanični logo OI povučen je zbog optužbi da je plagijat.

Prethodni guverner Joiči Masuzoe podneo je u junu ostavku zbog navodne zloupotrebe položaja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tokio dobio prvu gradonačelnicu

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2016

TOKIO - Na izborima za guvernera u Tokiju glasači su izabrali Juriko Koike i ona će biti prva žena koja će obavljati tu funkciju...Prema rezultatima izlaznih anketa objavljenih u lokalnim medijima Koike, koja je i prva žena ministar odbrane Japana, pobijedila je bivšeg birokratu Hiroja Masuda te...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Tokio dobio prvu guvernerku

Izvor: Radio 021, 31.Jul.2016

Juriko Koike postala je prva žena na funkciji guvernera glavnog grada Japana...Koike, nekadašnja ministarka životne sredine, a potom i odbrane, izabrana je na period od četiri godine. Njena glavna dužnost biće nadzor priprema za Olimpijske igre (OI) 2020. godine...Mandat nove guvernerke Tokija...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.