Intel: Nova tehnologija za memorije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2010, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intel: Nova tehnologija za memorije

SANTA KLARA - Kompanije "Intel" i "Mikron teknolodži" predstavile su danas novu 25 nanometarsku tehnologiju NAND, koja omogućava isplativije uvećanje kapaciteta skladištenja u popularnim korisničkim aparatima.

Zahvaljujući NAND fleš memoriji, veća količina podataka, fotografija i pesama će moći da se skladišti u pametne telefone, muzičke i medija plejere, kao i nove diskove visokih performansi (SSD).

Podaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i drugi sadržaji se skladište u elektronskim proizvodima čak i kada je napajanje struje isključeno. Napredovanje u smeru stvaranja manjih NAND jedinica omogućava stalni napredak i uvođenje novih načina korišćenja tehnologije, navodi se u saopštenju "Intela".

Ne samo da je 25 nanometarski proces najmanji kada je reč o NAND tehnologiji, nego je to najmanja tehnologija poluprovodnika na svetu, što predstavlja tehnološko unapređenje koje će omogućiti dalji razvoj muzičkih, video i drugih sadržaja u potrošačkim proizvodima i kompjuterskim aplikacijama.

NAND tehnologija, koju je proizvela kompanija "IM Flash Technologies", kao zajednički projekat kompanija "Intel" i "Mikron", ima osam gigabajta skladišnog prostora u jednom uređaju, sa površinom od svega 167 kvadratnih milimetara, koja je toliko mala da može proći kroz središnji otvor na kompakt disku.

Ti uređaji imaju 10 puta veći kapacitet nego onaj na standardnom CD-u od 700 megabajta.

"Intel" i "Mikron" postigli su da se gustina NAND uređaja približno duplo uveća na svakih 18 meseci, što vodi manjim, isplativijim proizvodima većeg kapaciteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Intel: Nova tehnologija u razvoju fleš memorija

Izvor: SrbijaNet.rs, 01.Feb.2010

Kompanije "Intel" i  "Mikron teknolodži" predstavile su danas novu 25 nanometarsku tehnologiju NAND, koja omogućava isplativije uvećanje kapaciteta skladištenja u popularnim korisničkim aparatima. Zahvaljujući NAND fleš memoriji, veća količina podataka, fotografija i pesama će moći...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Intel i Micron predstavljaju 25nm

Izvor: ITsvet.com, 02.Feb.2010, 12:10

Premijerna 25nm NAND tehnologija osnova je isplativosti plasiranja veće količine podataka, fotografija, pesama u potrošačke i računarske uređaje. Kompanija Intel i kompanija Micron Technology, Inc. danas su predstavile prvi 25nm NAND koji omogućava isplativije uvećanje kapaciteta skladištenja...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.