Evropska priznanja za Sači end Sači i B92

Izvor: B92, 23.Jun.2015, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska priznanja za "Sači end Sači" i B92

Agencija "Sači end Sači" Beograd osvojila je u Briselu dve EACA Care nagrade.

Ove nagrade Evropski parlament i Evropska asocijacija medijskih i marketinških agencija dodeljuju najboljim humanitarnim i društveno odgovornim kampanjama.

Agencija je nagrađena za kampanje "Hronike pretnji", realizovane u saradnji sa Komisijom za istraživanje ubistava novinara i OEBS-om (Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju), i "Jedna fotografija dnevno u najgoroj godini života" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u saradanji sa Fondom B92 i kompanijom "Dajrekt medija PR" u kampanji protiv nasilja u porodici.

"Izuzetno je zadovoljstvo kada dobijete najviša priznanja i to u dve kategorije između nekoliko desetina nominovanih radova (nisam siguran koliko). To govori o izuzetnoj svesti koju agencija 'Sači end Sači' i Fond B92 kao i Komisija za istraživanje ubistava novinara imaju u promociji brige za ljude, u društveno odgovornim i socijalnim akcijama. Teme koje obrađuju naše kampanje i akcije borbu protiv nasilja u porodici i protiv nasilja nad novinarima, globalni su problemi. Rešenja kreativnog tima Sa;ija i aktivnosti Fonda B92 prepoznati su kao izuzetni u svetskim razmerama, i upotrebljiva su za sve krajeve sveta. Verujem da će i ova priznanja Evropskog parlamenta i Evropske asocijacije medijskih i marketinških organizacija, pomoći još većem podizanju svesti o ovim problemima i njihovom uspešnijem rešavanju", rekao je Veran Matić, direktor Fonda B92 i predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara.

"Hronike pretnji" je projekat koji su pokrenule Komisija za istraživanje ubistava novinara i Kancelarija za slobodu medija OEBS kako bi podstakle javne debate i definisanje metoda efikasne zaštite novinara koji su gotovo svakodnevno izloženi različitim vidovima diskriminacije, agresije i nasilja.

Na istom mestu, Saatchi&Saatchi Beograd i Fond B92 su dobili dva Grand Prix priznanja za kampanje „Štrajk glađu protiv gladi“ 2010. i „Bitku za bebe“ 2012.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evropsko priznanje za dva rada Saatchi & Saatchi Beograd na festivalu 2015 EACA Care Awards

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 24.Jun.2015, 07:43

Agencija Saatchi & Saatchi Beograd osvojila je u Briselu dve EACA Care nagrade, koju Evropski parlament i Evropska asocijacija medijskih i marketinških agencija (EACA) dodeljuju najboljim humanitarnim i društveno odgovornim kampanjama..Agencija je nagrađena za kampanje ’’Hronike pretnji’’,...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.