EU: Šengenska zona ostaje bez unutrašnjih granica

Izvor: B92, 24.Avg.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Šengenska zona ostaje bez unutrašnjih granica

Evropska unija neće ponovo uvoditi unutrašnje granice, već će ostati na snazi pravo na putovanje bez pasoša kroz prostor Šengenske unije.

Granice neće biti vraćene uprkos pritiscima da se uvedu granične kontrole zbog bezbednosti, saopšteno je u sedištu Evropske komisije u Briselu.

"O Šengenu se ne pregovara i Komisija nema nameru da ga menja“, izjavio je portparol EK Kristijan Vigand, dodajući da šengenska pravila dopuštaju nacionalnim policijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da obavljaju kontrole, prenela je agencija AP.

Belgija i još neke zemlje ranije su postavile pitanje razmatranja uvodjenja kontrole državnih grnica, odnosno unutrašnjih granica EU zbog nedavnog napada na železnici i povećanog priliva migranata sa Bliskog istoka.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šengenska zona ostaje bez unutrašnjih granica

Izvor: Press, 24.Avg.2015

. Evropska unija neće ponovo uvoditi unutrašnje granice, već će ostati na snazi pravo na putovanje bez pasoša kroz prostor Šengenske unije, uprkos pritiscima da se uvedu granične kontrole zbog bezbednosti, saopšteno je danas u sedištu Evropske komisije u Briselu.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.