Dodik: Razgraničenje je dejtonska obaveza

Izvor: Blic, 29.Sep.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Razgraničenje je dejtonska obaveza

Istočno Sarajevo - Premijer RS Milorad Dodik rekao je juče u Istočnom Sarajevu da Federacija BiH opstruiše utvrđivanje međuentitske linije.

„Čeka nas godina popisa, mnogi imovinski problemi nisu rešeni i to je činjenica koja nas je nagnala da pozovemo ranije formiranu komisiju i visokog predstavnika, koji sve radi osim što sprovodi Dejtonski sporazum, da se uključi u sprovođenje Aneksa 2, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je rečeno da se mora markirati međuentitetska linija", rekao je Dodik. On je naglasio da će RS, ukoliko se to ne desi, napraviti razgraničenje jer na delu Istočnog Sarajeva ljudi iz federalnog Sarajeva prave kuće i šire se bez regulacionih planova.

Komentarišući procene da RS nedostaje dva do tri odsto površine u odnosu na sporazum iz Dejtona, a najveći deo u Istočnom Sarajevu, Dodik je podsetio da se Distrikt Brčko dogodio nakon Dejtona „kao sramna odluka stranog arbitra koji je presudio da jedan deo stambenog naselja prebaci u FBiH bez ikakvog osnova".

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove RS Tihomir Gligorić rekao je da je Uprava sposobna da završi posao markiranja međuentitetske linije i za nekoliko dana plan markiranja dostavi Vladi RS. „Plan markiranja međuentitetske linije radi se na osnovu američkih karata prostora BiH koje su rađene u Dejtonu jer je tada utvrđena linija razgraničenja", rekao je Gligorić i dodao da 14.000 parcela cepa međuentitetska linija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik očekuje sastanak sa Klinton

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Sep.2010

Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da vjeruje da će sastati sa američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton, ukoliko ona bude dolazila u Busnu i Hercegovinu, i da će, ako tema budu ustavne promjene, iznijeti stav da RS neće učestvovati u razgovorima koje vode stranci i u njima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.