Deca koja su uključena u redovnu sportsku aktivnost imaju manje izražene deformitete kičmenog stuba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2024, 16:43

Deca koja su uključena u redovnu sportsku aktivnost imaju manje izražene deformitete kičmenog stuba

Akciji preventivnih pregleda, priključio se i Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Prvi put su u toj ustanovi organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, tokom kojih su im pregledani kičma i stopala.
Klinika za rehabilitaciju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, prvi put se priključila akciji Ministarstva zdravlja besplatnih preventivnih pregleda.
“Mi smo se uključili za našu kategoriju pacijenata, to su deca, predškolskog i školskog uzrasta kod kojih se vrši skrining pregled eventualnog postojanja deformiteta kičmenog stuba, stopala ili ostalih delova lokomotornog sistema“, rekla je profesor dr jelena Antić, direktorka Instituta....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.