Asad priznao teškoće sirijske armije

Izvor: VOA, 26.Jul.2015, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad priznao teškoće sirijske armije

Sirijski predsednik Bašar al Asad je u današnjem TV govoru priznao da je vojska odustala od nekih regija dok se bori sa pobunjenicima i rekao da se moraju definisati važne oblasti u kojima bi oružane snage zadržale kontrolu

On je istakao " Poraz ne postoji u rečniku sirijske arapske armije." Medjutim broj sirijskih vojnika je stalno u padu zbog pogibija, dezerterstva i sve većeg izbegavanja regrutacije što je i Asad priznao.

Sirijske vladine snage su istisnute >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << iz najvećeg dela severozapadne pokrajine Idlib i važnih oblasti  na južnoj granici.

Islamska država ima kontrolu nad prastarim gradom Palmira. UN navode da je tokom konflikta u Siriji, od marta 2011. , ubijeno 220.000 ljudi i raseljeno preko 11 miliona.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

"Reč poraz ne postoji u rečniku sirijske vojske"

Izvor: B92, 26.Jul.2015

Sirijska vojska je bila prinuđena da odustane od nekih oblasti u ratu sa pobunjenicima kako bi neke druge zadržala, priznao je predsednik Sirije Bašar al Asad...Osim toga, Asad je istakao da vojska njegove države nema dovoljno vojnika, prenosi BBC...AFP ističe da je sirijska vojska nekada brojala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.