Američki vojnik podržavao »Islamsku državu«

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Mar.2015, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki vojnik podržavao »Islamsku državu«

VAŠINGTON - Jedan američki vojnik i njegov rođak uhapšeni su i optuženi za zavjeru s ciljem da pruže pomoć "Islamskoj državi", saopštilo je danas Ministarstvo pravde SAD.

Pripadnik Nacionalne garde star 22 godine i još jedan muškarac navodno su razgovarali o napadu na vojni objekat u državi Ilinois.

Isti vojnik navodno je planirao da putuje na Bliski istok kako bi podržao jednu terorističku grupu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prenio je Bi-Bi-Si.

Federalni istražni biro uhapsio je juče ovog pripadnika oružanih snaga na međunarodnom aerodromu u Čikagu, kada je pokušao da otputuje u Kairo.

Istog dana u predgrađu Čikaga uhapšen je i njegov rođak star 29 godina.

Ukoliko budu proglašeni krivim, oni mogu biti osuđeni na kazne do 15 godina zatvora i novčano u iznosu do 250.000 dolara.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Američki vojnik podržavao "Islamsku državu"

Izvor: Blic, 26.Mar.2015

Jedan američki vojnik i njegov rođak uhapšeni su i optuženi za zaveru s ciljem da pruže pomoć "Islamskoj državi", saopštilo je danas Ministarstvo pravde SAD...Pripadnik Nacionalne garde star 22 godine i još jedan muškarac navodno su razgovarali o napadu na vojni objekat u državi Ilinois...Isti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.