Administracija je politizovana

Izvor: B92, 05.Sep.2013, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Administracija je politizovana"

Beograd -- Zaštitnik građana Saša Janković saopštio da će jedan od kriterijuma za uspeh Vlade u novom sastavu biti koliko će uspeti da administraciju depolitizuje.

"Period priprema za rekonstrukciju još jednom je pokazao koliko je naša administracija politizovana. Procenat izvršenja preporuka za ispravljanje propusta na štetu prava građana u poslednja tri meseca pao je za oko 15 odsto u odnosu na godišnji prosek od 70 odsto jer se umesto radom bavi čekanjem, političkom kombinatorikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i prestrojavanjem", saopštio je Janković.

On je kazao da je izvršavanje preporuka zaštitnika građana do sada bio kriterijum i zahtev na kome je insistirala samo Evropska unija i međunarodne organizacije.

"Odnedavno i Narodna skupština je obavezala Vladu da je jednom u tri meseca izveštava o tome koje preporuke zaštitnika građana i zašto nisu izvršene", ukazao je Janković.

Zaštitnik građana juče je uputio čestitke svim novoizabranim ministrima i izrazio nadu da će efikasno sarađivati na poštovanju, unapređivanju i zaštiti prava građana.

Zaštitnik građana izražava nadu da će i dosadašnji i novi ministri udvostručiti napore da se u resorima kojima rukovode uspostave, odnosno učvrste principi dobre uprave i da će zaostatak u izvršavanju preporuka u korist prava građana brzo nadoknaditi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janković: Depolitizovati administraciju

Izvor: RTS, 05.Sep.2013

Jedan od kriterijuma za uspeh Vlade u novom sastavu biće koliko će uspeti da administraciju depolitizuje, racionalizuje i stavi u službu ostvarivanja prava građana, smatra ombudsman Saša Janković...Zaštitnik građana Saša Janković saopštio je da će jedan od kriterijuma za uspeh Vlade u novom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.