AFP: Bivši Škorpion izručen Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2011, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFP: Bivši Škorpion izručen Hrvatskoj

PARIZ -

Francuska je u petak izručila hrvatskim vlastima bivšeg pripadnika paravojne jedinice "Škorpioni" Milorada Momića, osumnjičenog za ubistva Bošnjaka u Srebrenici 1995. i za ratne zločine u istočnoj Slavoniji, rečeno je danas agenciji Frans pres u francuskom ministarstvu pravde.

Momić (47) je uhapšen 31. januara 2011. u francuskim Alpima gde je više godina boravio koristeći lažni identitet. Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je saopštila policija, on se krio pod pseudonimom Gi Monije.

Izručenje Momića (47) koji ima državljanstvo Srbije i Hrvatske, zatražile su obe zemlje.

Momić je u Srbiji osumnjičen za učešće u ubistvu šestoro srebreničkih Bošnjaka u Trnovu, u julu 1995. godine, a u Hrvatskoj za ratne zločine na području istočne Slavonije.

Sud u Grenoblu odobrio je u martu ove godine izručenje Momića.

Pripadnicima jedinice "Škorpioni" su za egzekuciju Bošnjaka u mestu Godinske bare kod Trnova izrečene pravosnažne presude, na osnovu optužnice koja je podignuta nakon prikazivanja snimka egzekucije na suđenju Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom 2005. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FRANCUZI BIVŠEG ŠKORPIONA IZRUČILI HRVATSKOJ

Izvor: Kurir, 06.Sep.2011

PARIZ-Francuska je u petak izručila hrvatskim vlastima bivšeg pripadnika paravojne jedinice "Škorpioni" Milorada Momića, osumnjičenog za ubistva Bošnjaka u Srebrenici 1995. i za ratne zločine u istočnoj Slavoniji, rečeno je agenciji Frans pres u francuskom ministarstvu pravde...Momić (47) je...

Nastavak na Kurir...

Momić, bivši Škorpion izručen Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2011

PARIZ -..Bivši pripadnik paravojne jedinice "Škorpioni" Milorad Momić, osumnjičen za ubistva Bošnjaka u Srebrenici 1995. i za ratne zločine u istočnoj Slavoniji, posle izručenje Hrvatskoj, smešten je u zatvor u Osijeku, rečeno je danas novinarima u hrvatskom Ministarstvu unutrašnjih poslova...Momić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Škorpion" Momić izručen Hrvatskoj

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2011

Francuska je u petak izručila hrvatskim vlastima bivšeg pripadnika paravojne jedinice "Škorpioni" Milorada Momića...Momić, pripadnik "Škorpiona", osumnjičen je za ubistva Bošnjaka u Srebrenici 1995. i za ratne zločine u istočnoj Slavoniji, rečeno je agenciji Frans pres u francuskom ministarstvu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.