Vašington i Rijad razmatraju planove kopnene operacije u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 07.Feb.2016, 02:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington i Rijad razmatraju planove kopnene operacije u Siriji

06.02.2016. -

SAD žele da dobiju dodatne informacije od Saudijske Arabije koje se tiču moguće kopnene operacije protiv DAEŠ–a u Siriji — o kojem broju vojnika se radi i koji bi bili njihovi zadaci.

SAD i Saudijska Arabija razmatraju mogućnost kopnene operacije protiv terorističke organizacije DAEŠ u Siriji, saopštio je zvanični predstavnik Stejt departmenta Džon Kirbi.

„Neophodno je da saznamo što više o tom predlogu… Sa Saudijcima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << razmatramo o kojim parametrima se radi i šta je njihov zadatak“, rekao je Kirbi na brifingu.

On je podsetio da su SAD uvek pozdravljale što veći doprinos drugih zemalja u borbi protiv DAEŠ–a. Ipak, ranije nije bilo reči o kopnenoj operaciji na čelu sa SAD u Siriji i Iraku.

Saudijska Arabija, u okviru kopnene operacije protiv terorističke organizacije DAEŠ, mogla bi da pošalje nekoliko hiljada vojnika u Siriju. Operacija bi bila izvedena u koordinaciji sa Turskom, piše britanski list „Gardijan“, pozivajući se na izvor u Kraljevstvu.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Notice: Undefined index: id_izvor in /var/www/vostok/htdocs/vesti/novosti.php on line 99
Pogledaj vesti o: Vašington,   Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.