Smrtonosni požari u državi Vašington

Izvor: VOA, 20.Avg.2015, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrtonosni požari u državi Vašington

Tri vatrogasca Šumarske službe su poginula, a četvorica su ranjena dok se nosili sa vatrenom stihijom u državi Vašington na severozapadu SAD.

Vlasti navode da su vatrogasci nastradali u plamenu juče kada je došlo do udesa njihovog vozila u blizini grada Tvispa, na severu centralnog dela Vašingtona. Lokalni policajci su požar opisali kao “pakao”.

Oko 1.500 stanovnika Tvispa i dva susedna >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << grada dobilo je naredjenje da se evakuišu.

Požar je uništio pedeset kuća i još 60 zgrada I zahvatio više od 95. 000 hektara zemljišta širom te države. Nacionalna meteorološka služba je izdala upozorenje na požare, takozvanu “crvenu zastavicu” do kraja sutrašnjeg dana u istočnim delovima države Vašington, gde se očekuju snažni vetrovi jačine do 72 kilometara na sat, kao i oluje.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.