SAD žale zbog izjave Nikolića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2012, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD žale zbog izjave Nikolića

VAŠINGTON -

Sjedinjene Američke Države izrazile su noćas žaljenje zbog toga što je nov predsednik Srbije Tomislav Nikolić negirao postojanje genocida u Srebrenici 1995. godine što je Vašington ocenio kao "kontraproduktivnu izjavu".

"Genocid u Srebrenici nije subjektivno utvrđena kvalifikacija", rekao je portparol Stejt Departmenta Mark Toner.

"To je jasno definisano krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << delo koje je prepoznao Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju", dodao je on.

"Međunarodni krivični sud (CPI) je takođe zaključio da je u Srebrenici bio genocid. To se ne može poreći", dodao je on.

Predstavnik je dodao da je Nikolić imao "priliku da prihvati ton konstruktivan za region, a takve, neosnovane izjave o Srebrenici i drugim ratnim zločinima su kontraproduktivne za jačanje stabilnosti i pomirenja u regionu".

Toner je pozvao sve strane "da deluju odgovorno i podrže saradnju i pomirenje" u regionu.

Nikolić je, podseća agencija AFP, u prošlonedeljnom intervjuu za TV Crne Gore "negirao postojanje genocida u Srebrenici 1995. izjavom koja osporava njegovo navodno napuštanje ultra-nacionalizma i koja će naškoditi odnosima u regionu i dalje duboko obeleženom ratovima 1990-ih godina".
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sjedinjene Države žale zbog izjave Nikolića o Srebrenici

Izvor: Kurir, 06.Jun.2012

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države izrazile su noćas žaljenje zbog toga što je novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić negirao postojanje genocida u Srebrenici 1995. godine što je Vašington ocenio kao "kontraproduktivnu izjavu"..."Genocid u Srebrenici nije subjektivno utvrđena kvalifikacija",...

Nastavak na Kurir...

SAD kritikuje Nikolića zbog Srebrenice

Izvor: S media, 06.Jun.2012

SAD žali zbog izjava srpskog predsednika Tomislava Nikolića kojima negira genocid u Srebrenici 1995. godine i smatra ih kontraproduktivnim, podsećajući da je genocid utvrđen na sudu...'Genocid u Srebrenici nije kvalifikacija određena na subjektivan način', rekao je portparol Stejt Departmenta...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.