AMERI KAZNICU VAS NUKLEARNIM CEKICIMA PRAVDE Kim preti Vasingtonu velikom osvetom

Izvor: medio.rs, 25.Avg.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERI KAZNICU VAS NUKLEARNIM CEKICIMA PRAVDE Kim preti Vasingtonu velikom osvetom

Kim je poručo i da Severna Koreja raspolaže svim resursima neophodnim da se bori sa američkom "nuklearnom hegemonijom"

Zvanični Pjongjang je lansiranje svoje nuklearne balističke rakete od pre dva dana nazvao “najvećim uspehom i pobedom”, preteći SAD “nuklearnim čekićima pravde”.

Navodeći ovu poruku Kim Džong Una, tamošnji mediji dodali su da Severna Koreja raspolaže svim resursima neophodnim da se bori sa američkom “nuklearnom hegemonijom”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << />
Oni pišu i da je Kim izuzetno cenio probno ispaljivanje rakete, kojem je i lično prisustvovao, objašnjavajući da je lansiranje uspešno izvedeno, bez ikakvih posledica na susedne zemlje.

Ovog mišljenja, međutim, nije bio i japanski premijer Šinzo Abe, koji je rekao da je lansiranje rakete izuzetna pretnja po bezbednost Japana, napominjući da ovaj “neoprostivi akt narušava regionalni mir i stabilnost”.

Članice Saveta bezbednosti UN sazvale su juče hitan sastanak, na kom se razmatrala raketna ektivnost Severne Koreje, a predsedavajući ovog saveta, ambasador UN u Maleziji Ramlan Bin Ibrahim, istakao je da ju je većina članica osudila.

Ispaljivanje rakete bio je odgovor na vojne vežbe koje su SAD i Južna Koreja organizovale u vodama oko Korejskog poluostrva, zbog čega je Kim Džong 50.000 koreanskih vojnika koji učestvuju u njima nazvao “grupom marioneta u rukama američkih imperijalista”.

(Telegraf.rs / Rt.com)
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.