Turska: Nema više potrebe za misijom NATO zbog migranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Okt.2016, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Nema više potrebe za misijom NATO zbog migranata

Turska traži da se završi misija NATO u Egejskom moru jer pad broja migranata koji žele da stignu u Grčku znači da više ne postoji potreba za patrolama.

Turski ministar odbrane Fikri Isik rekao je drugim ministrima odbrane NATO da je to bila privremena misija, a cilj te privremene misije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je postignut, preneo je Rojters.

"Nema potrebe dalje je produžavati", rekao je on.

"Bile NATO snage ovde ili ne, mi ćemo nastaviti našu borbu protiv migrantskog kretanja", dodao je Isik.

Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen, čija zemlja predvodi pomorsku misiju u Egejskom moru, kazala je da je misija dogovorena do 31. decembra.

Upitana šta će biti nakon toga, kazala je: "Tada ćemo morati da vidimo".

Na osnovu podataka iz izveštaja Evropske komisije iz septembra, samo 85 ljudi dnevno dolazi na grčke obale, dok je u oktobru prošle godine dolazilo čak i do 10.000 ljudi, navodi Rojters.

Za razliku od operacije kod italijanskih obala kojom se spaseni migranti dovoze u Evropu, migranti se na Egejskom moru vraćaju u Tursku čak i ako su ulovljeni u grčkim vodama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.