Hakan Šukur na turskoj poternici zbog veza sa Gulenom

Izvor: N1 televizija, 12.Avg.2016, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakan Šukur na turskoj poternici zbog veza sa Gulenom

Turska vlada izdala je poternicu za bivšim fudbalskim reprezentativcem te zemlje Hakanom Šukurom zbog njegovih veza sa muslimanskim sveštenikom Fetulahom Gulenom, koga Turska optužuje da je organizovao neuspeli vojni puč prošlog meseca, preneli su turski mediji.

Ministarstvo spoljnih poslova Turske saopštilo je da je pozvalo 32 svojih diplomata da se vrate u zemlju, u sklopu istrage o pokušaju puča. Od >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 208 članova diplomatskog osoblja na službi u stranim zemljama, u Tursku se posle pokušaja puča nije vratilo 32.

Agencija Anadolija prenela je da je kasno sinoć izdat nalog za hapšenje Šukura, optužujući ga za "članstvo u oružanoj terorističkoj organizaciji".

Tužilaštvo je zahtevalo i hapšenje oca Hakana Šukura, a sud je takodje naložio da se obojici zaplene sredstva.

Šukur, koji godinu dana ne živi u Turskoj, igrao je za Inter i Galatasaraj i bio je najbolji turski strelac u medjunarodnim takmičenjima. Po završetku karijere počeo je da se bavi politikom i bio je poslanik vladajuće partije do 2013. godine.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.