Nikolić uputio telegram saučešća porodici akademika Živojinovića

Izvor: Blic, 06.Feb.2016, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić uputio telegram saučešća porodici akademika Živojinovića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća porodici preminulog akademika Dragoljuba ŽŽivojinovića, saopštila je večeras Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

- „Srpska i svetska akademska zajednica ostala je bez svog uglednog naučnika, čije su misli odavno postale i zauvek će ostati deo obaveznog diskursa u humanističkim naukama uopššte. Pamtićemo ogromnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posvećenost akademika ŽŽivojinovića, pre svega u proučavanju srpske i svetske istorije, naslove koji su obavezna građa na naššem, ali i na univerzitetima šširom sveta. Pamtićemo i njegov doprinos nauci kojim je zadužžio naššu držžavu i drušštvo. Bila je čast poznavati profesora, naučnika, akademika i mislioca Dragoljuba ŽŽivojinovića - navodi se u telegramu saučešća predsednika Srbije.

Akademik Dragoljub Živojinović, sekretar Odeljenja istorijskih nauka, preminuo je danas u 82 godini, saopštila je Srpska akademija nauka i umetnosti. Akademik Živojinović rođen je u Vranju, 17. aprila 1934. godine. Diplomirao je na Katedri za istroiju beogradskog Filozofskog fakulteta (1959), a postdiplomske studije je završio na Univerzitetu Pensilvanija (1963).

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nikolić uputio telegram saučešća porodici akademika

Izvor: Blic, 06.Feb.2016

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća porodici preminulog akademika Dragoljuba ŽŽivojinovića, saopštila je sinoć Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije...„Srpska i svetska akademska zajednica ostala je bez svog uglednog naučnika, čije su misli odavno postale...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.